GÂNDUL LIVE. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „Nu cred că PNRR va fi întârziat”
This browser does not support the video element.
Prezent vineri seară în studioul emisiunii Gândul Live, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a spus că nu crede că PNRR-ul României, trimis către aprobare la Comisia Europeană va fi întârziat.
Ministrul Economiei a vorbit și despre declarațiile făcute astăzi de colegul său de partid, Cristian Ghinea, respectiv liderul PSD Marcel Ciolacu. Ghinea a afirmat că dacă PNRR nu va fi aprobat, el își va depune demisia, Năsui întrebându-se retoric dacă șeful social democraților ar fi gata să demisioneze din funcția de la partid dacă planul va fi aprobat.
„Eu sunt curios dacă domnul Ciolacu o să accepte provocarea domnului Ghinea și să discute cu demisiile pe masă. Domnul Ghinea a spus că va fi acceptat, iar domnul Ciolacu a afirmat că nu va fi. Să vedem dacă liderul PSD acceptă provocarea această. Șansa României prin PNRR este de a duce la bun sfârșit multe reforme. Trebuie să debirocratizăm administrația. În cazul României, nu cred că PNRR va fi întârziat. Am încredere în toți colegii mei. Avem nevoie de o reforma sistemică, să schimbăm mai multe elemente din sistem”, a spus Claudiu Năsui.
Debirocratizare și transparentizare
Legat de reformele pe care și le dorește în administrație, Năsui a spus că este foarte important că mediul public să se debirocratizeze și să fie mai transparent.
„Da, e vorba despre pachetul de debirocratizare și transparentizare. Există o lege blocată în Parlament și așteaptă votul, în ceea ce privește registrul transparenței. Vrem să punem asta în practică repede. Cetățenii trebuie să comunice cu o administrație mult mai transparență. Este nevoie de mai multe reglementări. Eu cred că vom rămâne până în 2024 la guvernare și vom pune în practică tot ceea ce am promis. Trebuie să ne ținem de o serie de promisiuni făcute în coaliție. Am bătut palmă pe o serie de acorduri și trebuie să le ducem la bun sfârșit. De exemplu, legat de eliminarea pensiilor speciale, și acest pas este posibil, din păcate mai greu, atunci când 51% din Parlament își va dori.