GÂNDUL NEWS. Vești proaste pentru cei care folosesc transportul public din Capitală

Publicat: 13 07. 2021, 20:30

This browser does not support the video element.

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Incident grav pe Dunăre, la Orșova

Un caiac cu 4 sportivi de la Clubul Sportiv Orșova a fost lovit de o șalupă care transporta turiști. Cel care conducea barca a declarat că nu a văzut ambarcațiunea sportivilor. A trecut peste ea și a continuat drumul ca și cum nu s a întâmplat nimic. Caiacul a fost rupt, iar unul dintre sportivi a fost rănit ușor la umăr. Victimele au fost salvate de turiștii care se plimbau cu barca și au filmat momentul. Conducătorul bărcii cu motor, un fost polițist de frontieră, nu consumase alcool și s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. (Mai multe detalii aici…)

Explozie devastatoare în Râmnicu Vâlcea

Doi oameni au fost răniţi, după ce o dubă parcată în apropierea unui bloc a sărit în aer, iar un al treilea a suferit un atac de panică. Autoturismul era încărcat cu butelii și a explodat în momentul în care şoferul, care se afla la un metru distanță, a acţionat telecomanda pentru a deschide uşile. Acesta a fost aruncat în aer câțiva metri. În plus, alte șase vehicule au fost avariate, iar ferestrele apartamentelor din jur s-au spart.

Duba aparţine unei firme care se ocupă cu întreținerea instalațiilor de gaz metan. În dubă se aflau o butelie cu oxigen şi una cu acetilenă. Din fericire acestea nu au explodat și au fost predate de pompieri polițiștilor.

La locul exploziei au intervenit pompierii, dar duba care ardea violent s-a făcut scrum. Poliţiştii și pompierii fac acum o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs explozia. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze în interiorul autovehiculului de la scânteile produse in urma utilizării închiderii centralizate. În cauză a fost deschis dosar penal pentru distrugere din culpă. (Mai multe detalii aici…)

Vești proaste pentru cei care folosesc transportul public din Capitală

Se scumpesc atât biletele STB cât și călătoriile cu metroul. Astfel, de la 1 august, cea mai ieftină cartelă de metrou, cea de două călătorii, va costa 6 lei, iar prețul unei călătorii cu tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul va fi de 3 lei, față de 1 leu și 30 de bani cât este în prezent. De asemenea, tot de la 1 august va exista un bilet comun Metrorex-STB care va oferi un acces de 90 de minute la ambele rețele de transport și va costa 5 lei. Biletele STB aveau aceeași valoare din 2008, iar cel de la metrou, din 2014. Cele două societăți susțin că vor să își armonizeze oferta comercială, ca un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană. (Mai multe detalii aici…)

Alertă maximă în Delta Dunării

Pescarii au prins în ultima perioadă mai multe exemplare de somn african, o specie invazivă care poate afecta celelalte specii de pește din această zonă. Încă nu se știe cum această specie a ajuns în Delta Dunării. Cel mai probabil după ce a fost scăpată dintr-o crescătorie, însă trebuie luate măsuri urgente pentru eradicarea ei. În caz contrar există posibilitatea unui declin pentru toate populațiile de pești. Există și o veste bună. Nu supraviețuiește în ape mai reci de 15 grade Celsius.

Lovitură dată traficanților de țigări

O amplă acțiune a polițiștilor și procurorilor DIICOT s-a derulat marți dimineață în 9 județe. Vizat a fost un grup infracțional transfrontalier care activa încă din 2017.

Au fost făcute peste 150 de percheziții la domiciliile a peste 100 de persoane, dintre care 90 au și fost audiate. Țigările erau aduse în România din Ucraina, Serbia și Republica Moldova, iar o parte din marfă se comercializa în țara noastră, restul era vândută în mai multe state, fără a fi declarată. Doar in Marea Britanie s-au confiscat țigări pentru care accizele erau de 10 milioane de lire sterline.