Oraș acoperit cu grindină! A turnat cu găleata în Horezu, iar grindina, care a căzut timp de aproximativ 20 de minute, a făcut ravagii în curțile oamenilor.
A căzut o cantitate atât de mare de gheață încât pompierii chemați să dea o mână de ajutor au fost nevoiți să folosească lopeți. Meteorologii au emis în țară mai multe avertizări cod portocaliu de vreme rea, furtuni, grindină și descărcări electrice. (Mai multe detalii aici…)
Pe această premiză s-a mers și la centrul mobil de vaccinare din Piața Obor, unde a fost coadă de zeci de doritori. După ce au primit adeverința de vaccinare, au intrat si în posesia „voucherului cu mititei” pe care îl pot folosi până în 15 iunie. La Piata Obor, oamenii se pot vaccina fără programare și pot alege între serul de la Pfizer și cel de la Johnson&Johnson. (Mai multe detalii aici…)
Turneul final al Campionatului European de fotbal a fost amânat un an din cauza pandemiei, iar astăzi se joacă meciul inaugural, la Roma. De la ora 22, față în față se vor afla Turcia și Italia, în grupa A. În premieră, turneul final este găzduit de 11 orașe, printre care și București. Pe Arena Națională se vor disputa patru meciuri, trei partide din faza gupelor și una din optimile de finală. Primul meci din Capitală va avea loc duminică, între Austria și Macedonia de Nord, de la ora 19. Spectatorii vor avea acces în limita a 25% din capacitatea stadionului la meciurile din grupă și până la 50% la meciul din optimi, iar suplimentarea se poate face doar cu persoane imunizate. (Mai multe detalii aici…)
După ce Comisia Europeană a transmis mai multe observații în legătură cu costuri nejustificate și informații neclare legate de proiectare, au apărut disputele. Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că planul de reziliență a fost pulverizat de Comisia Europeană. În replică, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea spune că își va da demisia dacă Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi aprobat pana în 30 septembrie. În același timp i-a cerut lui Marcel Ciolacu să facă același lucru, ca să nu se facă vinovat de „fake news”. România a solicitat o prelungire a perioadei de evaluare a planului, iar Comisia a acceptat. (Mai multe detalii aici…)
Sursele judiciare au declarat în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că decizia a fost luată deoarece s-a considerat că afaceristul nu a beneficiat de un proces echitabil în România. De altfel, judecătorii au considerat că „există temeiuri serioase pentru a crede că Apelantul a fost condamnat de către un judecător care nu putea fi imparțial și care, pe cale de consecință, nu ar fi trebuit să judece cazul”.
Sentința poate fi contestată de statul roman prin apel la Curtea Supremă a Marii Britanii, dar șansele de schimbare sunt foarte mici. Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în 2017 la 7 ani de închisoare, în dosarul „Ferma Băneasa” pentru corupție și abuz în serviciu. În același dosar, cinci inculpați au primit pedepse între 2 și 6 ani, iar alți cinci au scăpat de condamnări pentru că faptele s-au prescris. (Mai multe detalii aici…)