GEO COSTINIU A MURIT. Scene memorabile din filmele lui GEO COSTINIU. VIDEO

Publicat: 12 11. 2013, 12:57
Actualizat: 30 07. 2014, 15:06

GEO COSTINIU A MURIT. Actorul Geo Costiniu a murit, luni seară, la 63 de ani. Geo Costiniu era, din 1974, actor al Teatrului Odeon din București, pe care îl numea teatrul său „de suflet” și pe scena căruia a interpretat roluri memorabile, precum vagabondul din „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu sau nebunul din „Marchizul de Sade”, în regia lui Beatrice Rancea.

În film, Geo Costiniu a debutat în 1972, cu un rol secundar în filmul „Parașutiștii”, al regizorului Dinu Cocea. Marele film al lui Geo Costiniu rămâne, însă, „Septembrie”, regizat de Timotei Ursu și lansat în 1978, o dramă și o poveste de dragoste în care partenera sa este Anda Onesa.

Gelu Costiniu s-a născut pe 23 aprilie 1950, în București, și a debutat în televiziune încă de la 8 ani. La 14-15 ani, evolua pe lângă studenții de la teatru, la Casa Studenților București. În timpul facultății i-a avut profesori pe Dem Rădulescu și Octavin Cotescu și a debutat pe scena Teatrului Bulandra. După absolvire, a fost repartizat la Teatrul Național Iași, unde joacă sub bagheta regizoarei Cătălina Buzoianu în „Poveste de iarnă” de William Shakespeare.