Avizul favorabil, care este consultativ, a fost dat cu 18 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și o abținere.
George Maior a declarat că este „o onoare și o provocare” să participe la aceste audieri „având în vedere importanța relațiilor strategice dintre România și SUA”, subliniind că a discutat elementele principale ale mandatului său de ambasador cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.
Fostul director al SRI a subliniat că relațiile bilaterale româno-americane s-au dezvoltat pe toate planurile după semnarea Declarației Parteneriatului Strategic, fiind „un element central al politicii externe și a politicii de securitate a României”.
El a declarat că în mandatul său „o preocupare constantă” va fi consolidarea relației cu comunitatea românească din SUA.
Totodată, Maior a afirmat că un obiectiv major va fi continuarea demersurilor privind eliminarea vizelor, apreciind că Parteneriatul Strategic ar avea de câștigat prin includerea României în Programul Visa Waiver.
George Maior a subliniat că cele 10 teme ale Declarației Parteneriatului Strategic „trebuie permanent adâncite, dezvoltate, aprofundate în dialogul politic, strategic cu autoritățile americane”.
Pe de altă parte, Maior a spus că un aspect care trebuie aprofundat în cadrul Parteneriatului Strategic este relația economică bilaterală. „Consider că este inadmisibil ca SUA, cea mai importantă economie din lume, să fie al 11-lea investitor în România. Acest lucru trebuie remediat”, a precizat Maior, adăugând că va întreprinde acțiuni pentru a atrage investiții americane, în special în IT și energie.
De asemenea, Maior a precizat că Rusia reprezintă „o amenințare pentru regiune”. „Acest lucru trebuie subliniat către factorii americani (…) pentru a conștientiza faptul că există un risc în acțiune pentru țările din regiune și pentru România”, a spus el.
Președintele Klaus Iohannis a aprobat, pe 30 aprilie, propunerea de numire a fostului director al SRI George Maior în postul de ambasador în SUA.
George Maior și-a dat demisia de la conducerea Serviciului Român de Informații pe 27 ianuarie.
El a deținut funcția de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informații la data de 4 octombrie 2006.
Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind și președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din Senat.
În perioada 2000-2004 a fost secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naționale. În această calitate a coordonat, din punct de vedere strategic și militar, aderarea României la Organizația Tratatului Nord-Atlantic.
Între anii 1992 și 1997 a lucrat ca diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate și la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 până în anul 1999 a îndeplinit funcția de Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei României din Dublin, Irlanda. În anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador în Ministerul Afacerilor Externe.