Georghe Tănăsoiu-retras de Ponta din postul de secretar general al Secretariatului Revoluționarilor

Publicat: 07 01. 2015, 21:01

Decizia prin care este dispusă încetarea exercitării acestei funcții a fost semnată miercuri de premierul Ponta.

Retragerea este decisă într-un moment în care revoluționarii protestează pentru faptul că sunt obligați să obțină un nou certificat pe baza căruia să primească indemnizația lunară, iar premierul Ponta a cerut Corpului de Control să verifice activitatea din ultimii 25 de ani a Secretariatului de Stat pentru Revoluționari, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluționar.

Protestatarii sunt nemulțumiți de faptul că vor fi obligați să obțină, pentru indemnizații, noi certificate prin care să ateste că au avut „un rol determinant” la Revoluție, după cum a decis Guvernul la sfârșitul anului trecut.

Decizia a fost luată după ce agenția MEDIAFAX a semnalat faptul că Guvernul a decis să amâne pentru următorii doi ani, până în 2017, plata indemnizațiilor reparatorii la care au dreptul revoluționarii care, în decembrie 1989, au mobilizat și condus grupuri de oameni, construind și menținând baricade împotriva forțelor regimului comunist. Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a afirmat atunci că a fost „o greșeală” a Ministerului Finanțelor și că la Monitorul Oficial va fi transmisă o erată.

Erata a fost transmisă și publicată în Monitorul Oficial, dar Guvernul a intervenit cu o ordonanță de urgență, stabilind că acei revoluționari care au condus grupuri de oameni și au ridica baricade trebuie să obțină un nou certificat care să le ateste meritele.

Practic, Executivul a introdus un nou titlu de revoluționar, cel de „Luptător cu Rol Determinant”.