Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societății civile, și-a depus, joi, la finalul ședinței Plenului, demisia din CSM.
Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Georgiana Iorgulescu și-a depus cererea de demisie din CSM după încheierea ședinței Plenului Consiliului, fiind înregistrată în jurul orei 16.30.
Vicepreședintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat că Georgiana Iorgulescu a anunțat în timpul ședinței că este posibil ca la finalul discuțiilor din Plen să își înainteze demisia.
Oana Schmidt-Hăineală a precizat că demisia este un act unilateral de voință, fiind decizia fiecăruia dacă rămâne sau nu într-o instituție.
Ea a mai spus că CSM urmează să ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu într-o viitoare ședință a Plenului.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcțiile de membru ales al CSM și de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Aceasta a fost numită, joi, în funcția de ministru al Justiției.
Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societății civile în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost susținută la numirea în CSM de Asociația Magistraților din România, Centru pentru Resurse Juridice și Asociația Pro Democrația.
În 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în Consiliul Superior al Magistraturii, cu 59 de voturi „pentru”, 50 de voturi „împotrivă” și trei abțineri.
Puiu Hașotti spunea atunci că Georgiana Iorgulescu „este omul de casă al unei doamne care a făcut foarte mult rău justiției României și cetățeanului – Monica Macovei”.
Ceilalți candidați, respectiv Virgil Melnic, Doinel Dinuică, Radu Cornel Andruica și Ovidiu Horia Maican, au obținut atunci voturi favorabile mai puține.
Cel de-al doilea reprezentant al societății civile în CSM este Corina Dumitrescu, soția deputatului PSD Cristian Dumitrescu, aleasta fiind aleasă de senatori la începutul lunii iunie 2011.
Gabriela Iorgulescu lucrează din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior fiind expert în Parlamentul României (1998-2000) și inspector de specialitate la Biroul de Licitații și contracte la biroul Primăriei Ploiești (1998).
Din 2000, Iorgulescu lucrează la Centrul de Resurse Juridice, unde a coordonat diverse proiecte și programe. Din ianuarie 2005 este director executiv al Centrului de Resurse Juridice.
Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociația Magistraților din România, UNICEF România, în perioada 2003-2008.
Este licențiată în științe juridice la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americane din București, având și o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din București și una de mediator de la Ministerul Justiției, Delegația Comisiei Europene la București.
Este membră a Baroului București din anul 2004 și membră de onoare a Asociațiilor Magistraților din România din 2005.