Germania a inclus Bucureștiul și 10 județe din țara noastră pe lista „zonelor de risc” de infectare cu Covid-19. Ce înseamnă asta, pentru români

Germania a inclus Bucureștiul și 10 județe din țara noastră pe lista „zonelor de risc” de infectare cu Covid-19. Ce înseamnă asta, pentru români
Germania a inclus Bucureștiul și 10 județe din țara noastră pe lista „zonelor de risc” (FOTO: captură YouTube)
Publicat: 12/08/2020, 22:45
Actualizat: 12/08/2020, 22:58

Ministerul Afacerilor de Externe (MAE) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că Germania a inclus Bucureștiul și 10 județe din țara noastră pe lista „zonelor de risc”, iar măsura intră în vigoare chiar din această seară.

„Ca urmare a acestei actualizări, municipiul București, alături de alte 10 județe din România, respectiv Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august (miercuri – n.r.)”, conform sursei citate.

Alte șapte județe (Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș) sunt deja declarate zone de risc, din 7 august 2020. Astfel, în total, la acest moment, 17 județe alături de municipiul București se află pe lista „zonelor de risc” în Germania.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, se arată în comunicatul MAE.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116.117.

În cazul neîndeplinirii obligației de testare, autoritățile germane pot aplica sancțiuni în valoare de până la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării.

Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

De asemenea, persoanele care intră în Germania, venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form – a cărui variantă în limba engleză poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască) fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la:
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Ministrul german al Muncii își amână vizita

În contextul actual, vizita ministrului german al Muncii în România, care includea și o întrevedere cu premierul Ludovic Orban și în timpul căreia trebuiau discutate condițiile de muncă pentru muncitorii români în Germania, s-a amânat.

Ministrul trebuia să ajungă miercuri seara la București, răspunzând vizitei pe care a făcut-o în luna mai Violeta Alexandru în Germania, dar a telefonat și și-a cerut scuze, promițând că va veni în următoarele două săptămâni.

„Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii și Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluției pandemiei de COVID – 19. Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunțat-o de faptul ca este nevoit să anuleze deplasarea la București, că dorește să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil. În cursul zilei de mâine, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru, și Ministrul Federal al Muncii și Problemelor Sociale, domnul Hubertus Heil, vor avea o întrevedere de lucru prin sistem video-conferință. Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior”, anunță un comunicat de la Ministerul Muncii, citat de Digi 24.

Alți 42 de fermieri români din Germania, cu teste negative Covid-19, au fost repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că alți 42 de români – care munceau la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau din Germania și care aveau trei teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 – au fost aduși în țară.

Cei 42 de fermieri români li se adaugă, astfel, celor 153 de cetățeni români, lucrători în cadrul aceleiași ferme, care au revenit în țară la 7 august, cu o cursă aeriană tip charter, în condițiile în care dețineau trei teste negative pentru Covid-19 sau au finalizat perioada de izolare prevăzută de legislația germană.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Armata Română caută luptători de comando. Ce condiții trebuie să îndeplinească și ce salarii vor...
Israelul l-a declarat „persona non grata” pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres https://tinyurl.com/4kk89pnf
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Trucul care te ajută să plătești mai puțin la gaze. Factura va fi mult mai...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
El este Paul, motociclistul de 18 ani care a murit într-un tragic accident, în Târgu...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Locul unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Ultima dorință a fostului milionar
Măsură nouă pentru șoferii care au probleme cu legea. A fost deja integrat și funcționează...
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
EXCLUSIV! Un șofer din Galați a devenit erou după ce a oprit traficul pentru a...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
O pictură celebră a lui Van Gogh respectă surprinzător de bine legile fizicii