GERMANIA. Mii de migranți se plâng de anularea transferurilor Dublin de către Germania. Se estimează că mii de procese vor fi deschise

GERMANIA. Mii de migranți se plâng de anularea transferurilor Dublin de către Germania.  Se estimează că mii de procese vor fi deschise
Publicat: 25/06/2020, 12:32
Actualizat: 25/06/2020, 12:35

Ministerul Federal de Interne a suspendat temporar regulile procedurii de la Dublin în martie. Printre altele, o regulă duce acum la mii de procese de către migranți.

Normele speciale de deportare germane duc la mii de procese

Guvernul german a prelungit  timpul acordat pentru a trimite migranții înapoi în alte țări ale UE, oferit de Regulamentul de la Dublin, prin care un stat membru este responsabil pentru procesarea cererilor solicitanților de azil din afară Uniunii Europene

Din cauza crizei coronavirusului, guvernul german a prelungit timpul acordat pentru a trimite migranții înapoi în alte țări ale UE, pentru a putea solicita azil. Acum, mii dintre ei dau în judecată acordul special.

Imigranții  se plâng de un regulament special de deportare german în criza coronavirusului. Acest lucru rezultă din informații de la Ministerul Federal de Interne către Verzii din Bundestag, care este disponibil Agenției de Presă din Germania.

Conform Regulamentului de la Dublin, țara responsabilă pentru cererile de azil este în mod normal țara pe a cărui teritoriu au intrat pentru prima dată cei care solicită protecție pe pământul Uniunii Europene (UE). Norvegia, Islanda, Elveția și Liechtenstein sunt, de asemenea, parte a sistemului.

Dacă acești oameni se mută în alte țări europene, cum ar fi Germania, de obicei le pot trimite înapoi în termen de șase luni – după aceea vor fi singuri responsabili pentru cererea de azil.

În criza coronavirusului, Germania a suspendat aceste așa-numite transferuri Dublin în martie și a reluat abia la jumătatea lunii iunie. Între timp, Ministerul Federal de Interne a declarat perioada de șase luni temporar nevalabilă pentru ca oamenii să poată fi predați ulterior.

Peste 9000 de procese

Potrivit ministerului, Oficiul Federal pentru Migrații și Refugiați (BAMF) a informat despre 21.700 de solicitanți de azil cărora li  s-au suspendat termenul până la 1 iunie.

Astfel, Germania se abate de la interpretarea legală a Comisiei UE, care a precizat în aprilie că un stat membru este responsabil pentru o cerere de azi.

Ce este Regulamentul de la Dublin?

Regulamentul de la Dublin este o lege a Uniunii Europene care determina care stat membru este responsabil pentru procesarea cererilor solicitanților de azil din afară Uniunii. În general, țară unde un solicitant de azil intră pentru prima oară pe teritoriul Uniunii este responsabilă pentru înregistrarea aplicației de azil și pentru amprentare.

Însă există și excepții, inclusiv unele menite să unească sau să reunească familiile. Astfel, solicitanții de azil care se mută în alte țări după ce au fost înregistrați pot fi trimiși înapoi către țară responsabilă pentru a le fi procesate cererile, în ceea ce poartă numele de „transferurile de la Dublin”.

Numele Regulamentului provine de la Convenția de la Dublin, semnată de statele membre, această fiind prima versiune a legii, din anul 1990. Legea a fost amendată de mai multe ori de atunci, corespunzător problemelor apărute pe parcurs, iar acum are statutul legal al unui regulament. Actuală versiune este numită Dublin III.

Regulamentul se aplică în Uniunea Europeană, fiind însă ușor diferit în Danemarca, din cauza unor motive tehnice. Patru țări din afară UE au convenit de asemenea să aplice aceste reglementări pe teritoriile lor: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. În schimb, Regulamentul nu se aplică țărilor din afară Uniunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
UE, ordin pentru grupele de muncă la pensie. Olguța Vasilescu: N-au vrut să accepte
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
David Niven, al doilea James Bond. Sublocotenent, scriitor și actor de Oscar