Gest de neînțeles al Poliției Locale Iași, față de donatorii de sânge. Oamenii sunt indignați
This browser does not support the video element.
Zeci de ieșeni s-au prezentat, luni dimineață, la Centrul de Transfuzii din municipiu, pentru a dona sânge în sprijinul victimelor din clubul Colectiv, o parte dintre donatori venind cu mașinile, pe care le-au parcat în zona în care se află instituția.
La ieșirea din Centrul de Transfuzii, mai mulți dintre cei care donaseră sânge au constatat că roțile mașinilor lor au fost blocate de către Poliția Locală.
„Își bat joc de noi. Mi-am rupt din timpul meu să vin să ajut statul ăsta care nu face nimic și tot eu sunt cel sancționat. Puteau cei de la Poliția Locală să ne ajute și să facă o zonă specială pentru a parca. Știau că va veni lume mai multă decât de obicei”, a afirmat unul dintre ieșenii revoltați de această situație.
Un alt donator a reproșat că în zona centrală a municipiului, unde funcționează și Centrul de Transfuzii, nu există locuri de parcare suficiente, el catalogând gestul autorităților locale drept „bătaie de joc și lipsă de respect”.
„Nu am lăsat mașina în mijlocul străzii, ci am urcat-o pe trotuar. Pe principiul ăsta, ar trebui sancționați și cei care vin să depună lumânări în fața clubului din București, pentru că încurcă traficul. Cei care ajung în funcții sunt rupți de realitate”, a spus un bărbat, căruia i-au fost blocate roțile mașinii, în timp ce dona sânge.
Reprezentanții Poliției Locale spun că nu s-au dat amenzi, însă șoferii au fost sancționați cu avertisment.
„Nu poți lăsa mașina oriunde, noi ne facem treaba. S-au aplicat intr-adevăr, sancțiuni, dar au fost numai avertismente”, a declarat Nicoleta Deciu, din cadrul Poliției Locale.
Deputatul independent Viorel Blăjuț, care se afla în zona Centrului de Transfuzii din Iași, a precizat că unii dintre donatori i-au spus că au fost amendați.
„Este strigător la cer, o rușine. Oamenii ăștia vin să facă o faptă bună, vor să ajute pentru salvarea celor care au avut de suferit în clubul din București și tot ei sunt pedepsiți. Dacă sunt oameni care au primit amendă, să vină la mine la cabinet, cu bonul de recoltare. O să le decontez. În loc să punem polițiștii să păzească mașinile acestor oameni pentru gestul lor, noi tot pe ei îi sancționăm. Asta e marea solidaritate a primăriei ieșene față de suferința prin care trecem cu toții”, a afirmat deputatul Viorel Blăjuț.
Vineri seară, în clubul bucureștean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanșat de la artificii aprinse în fața scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniți au fost internați în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.
În prezent, în spitalele din Capitală, mai sunt internați aproximativ 130 de răniți.