Prima pagină » Știri » Modul în care este gestionată activitatea de la Spitalul „Marie Curie”, evaluat de Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii

Modul în care este gestionată activitatea de la Spitalul „Marie Curie”, evaluat de Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii

Modul în care este gestionată activitatea de la Spitalul „Marie Curie”, evaluat de Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii

Astăzi, Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii vor începe o evaluare la Spitalului „Marie Curie”, inclusiv la Secţia ATI, pentru a vedea modul în care este gestionată activitatea.

Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor începe astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul unităţii sanitare Marie Curie, inclusiv la nivelul ATI”, a spus Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al MS, potrivit Agerpres.

În ultimul an, 30 de copii au murit la „Marie Curie”

Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de Terapie Intensivă de la spitalul de pediatrie „Marie Curie” din Bucureşti a făcut luni seară un anunț extrem de trist și de îngrijorător! Potrivit medicului, în ultimul an au murit 30 de copii din cauza faptului că nu sunt suficiente fonduri în cel mai mare spital de copii din România!

„Au murit 30 de copii pentru că stau pe listele de aşteptare. Sumele alocate pentru acţiunile prioritare scad de la an la an, deşi memoriile sunt tot mai importante în acest mod. Atenţia pentru pediatre, în ţara aceasta, nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă adulţii”, a declarat medicul Cătălin Cârstoveanu la Antena 3.

„Aceste atitudini discreţionare sunt convins că ne vor costa pe termen lung”

Potrivit medicului, Spitalul „Marie Curie” nu are în prezent un famacist clinician! „Anul acesta, şi mai trist, înţelegem ce înseamnă pandemia, toţi avem cunoscuţi, prieteni bolnavi, însă aceste atitudini discreţionare sunt convins că ne vor costa pe termen lung (…)

„De un an de zile îi rog! Daţi-ne un farmacist clinician lângă noi care să verifice întotdeauna ceea ce scriem pentru că sunt erori de medicaţie. România nu are erori de medicaţie pe nicărieri, în SUA mor mii de oameni de erori de medicaţie, noi nu avem erori de medicaţie şi facem un ping pong al hârtiilor de un an de zile. Asta înseamnă ajutorul, de acolo să vină impunerea, de acolo să fim traşi la răspundere”, a mai precizat medicul Cătălin Cârstoveanu.

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și