Gestul banal care te ferește de coronavirus. Oamenii de știință sunt uluiți de descoperire

Publicat: 11 09. 2020, 08:27
Ultima oră! Prima țară din lume care revine la carantină la nivel național / Reguli stricte pentru toți cetățenii

Descoperire incredibilă a cercetătorilor: zonele cu zgomot redus din spațiile în chise cu risc ridicat pentru Covid-19, de exemplu spitalele și restaurantele, diminuează posibilitatea infectării cu noul coronavirus.

Scăderea volumului vocii contribuie la limitarea răspândirii bolii Covid-19, au anunțat cercetătorii, potrivit Reuters.

O reducere de 6 decibeli a volumului mediu al vocii poate avea același efect ca dublarea capacității de ventilare într-un spațiu închis, arată savanții.

Ar putea fi implementate adevărate „zone de liniște” pentru a preveni răspândirea virusului.

Chiar și OMS a vorbit despre transmiterea coronavirusului prin aerosoli, în timpul cântatului, de exemplu.

Peste 900.000 de decese cauzate de noul coronavirus, la nivel mondial

Pe de altă parte, o creștere cu 35 de decibeli a volumului vocii (șoptit versus strigat) crește rata de emisie de particule de 50 de ori!

Volumul obișnuit al conversației umane nu depășește 10 decibeli, iar zgomotul ambiental din restaurante este de 70 decibeli.

Numărul deceselor la nivel mondial provocate de Covid-19 a ajuns miercuri la 900.000, iar numărul cazurilor de infectare la 27,7 milioane. Peste 5.600 de persoane sunt ucise zilnic de virusul care a bulversat întreaga planetă.

Descoperire uimitoare a experților. COVID-19 poate să invadeze creierul (STUDIU)

Un studiu a arătat că durerile de cap, confuzia şi delirul experimentate de unii bolnavi de Covid-19,  stări care au apărul la aproape jumătate dintre pacienţii infectați, ar putea fi de fapt rezultatul unei invadări directe a coronavirusului în creier.

Studiul a fost condus de Akiko Iwasaki, imunolog la Universitatea Yale, care susține că virusul este capabil să se multiplice în interiorul creierului şi prezenţa sa privează de oxigen celulelel creierului vecin. Frecvenţa acestei situaţii nu este încă clară, potrivit Adevărul.

„A înţelege dacă există sau nu o implicare virală directă în creier este extrem de important”, a spus S. Andrew Josephson, directorul departamententului de Neurologie de la Universitatea din California, San Francisco, care a lăudat tehnicile folosite în studiu.