Ghenosu își inițiază fiul în lumea interlopă: „Nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face…”

Ghenosu își inițiază fiul în lumea interlopă:  Nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face...
Publicat: 19/05/2018, 13:32

„Analizându-se actele de urmărire penală și faptele cercetate prin prisma rezonanței sociale, (…) se poate concluziona că, sub aspectul unui pericol social concret, infracțiunile subzistă în sensul conturării în speța dedusă cercetării, existând probe din care rezultă că inculpații se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina acestora (…) existând totodată probe certe că lăsarea inculpaților în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. Existența pericolului concret rezultă din pericolul social extrem de grav al infracțiunilor cercetate, constituirea unei structuri de criminalitate organizată, având drept scop comiterea de infracțiuni grave, cum ar fi tentativă de omor, distrugere, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane și proxenetism, de reacția publică la comiterea unor astfel de fapte, de posibilitatea comiterii chiar a unor fapte asemănătoare de către alte persoane, în lipsa unei reacții corespunzătoare față de cei bănuiți ca autori ai unor astfel de infracțiuni grave contra vieții, libertății și demnității umane”, se arată în referatul procurorilor DIICOT.

De asemenea, sursa citată mai precizează că membrii clanului fac parte dintr-o grupare care a acționat într-o perioadă îndelungată de timp, pentru a comite mai multe infracțiuni ce le-ar fi generat venituri ilegale impresionante.

„Maniera în care aceștia s-au constituit și au acționat conturează o ierarhizare clară a grupării criminale organizate, cu un mod de operare susținut, aceștia denotând persistență infracțională și insistență în valorizarea unei faime negative locale menită să impună o stare teamă continuă populației și să creeze o aparență de intangibilitate din punct de vedere al aplicării legii, indiferent de natura și gravitatea faptelor comise. Nu este deloc lipsit de relevanță, că liderul grupului, Ghinea Florin-Nicolae, fost Pârjol, zis „Ghenosu”, imediat după eliberarea sa din penitenciar, și-a reluat activitățile infracționale, reconstituindu-și gruparea de criminalitate organizată, repoziționându-se în cadrul lumii interlope ca un pol de putere locală, având aceleași preocupări, bazate pe comiterea de fapte penale, în vederea obținerii de venituri rapide, ilicite, fără muncă, impunând teroarea chiar în rândul altor persoane certate cu legea. (…să nu-l scot și la plată vreo trei patru mii de euro, că am ieșit de la pârnaie și nu am bani să-mi iau o pereche de adidași…)”, se mai arată documentul procurorilor DIICOT

Potrivit sursei citate, probele din dosar arată că liderul grupării dorea „cu orice preț câștigarea supremației totale în zona sa”, motiv pentru care lansa amenințări cu violența asupra eventualilor rivali.

Totodată, în referat este prezentat modul în care Ghenosu îi predă fiului său „adevărate lecții de comitere a infracțiunilor”: „nu ești capabil să-ți găsești o femeie pe internet, să o trimiți ca să-ți facă bani, toți proștii, toți fraierii, toți ăia de la Târgoviște face, tu nu faci …”, „pune mâna, găsește-ți o femeie, trimite-ți-o la produs frate, trimite-o acolo, trimite-o acolo să-ți facă bani să ai de buzunar, să ai bani să-ți iei o mașină, să ai bani să-ți iei o haină”, mai reiese din documentul DIICOT.

„În prezent Ghinea Florin-Nicolae, fost Pârjol, zis „Ghenosu” se sustrage urmăririi penale. Așadar, apreciem faptul că măsura arestării preventive este necesară și proporțională față de natura și gravitatea deosebită a faptelor pentru care inculpații sunt cercetați (…), existând riscul real ca inculpații lăsați în libertate să continue activitatea infracțională, prin comiterea de fapte similare. Privarea de libertate a inculpaților apare astfel a fi necesară, pentru înlăturarea stării de pericol real ce s-ar crea pentru ordinea publică”, spune DIICOT

Departamentul Intern de Control al IGPR face verificări privind dispariția lui Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, vizat de operațiunea Ziua Z. Acesta nu a fost găsit la domiciliu atunci când s-au efectuat perchezițiile.

În urma operațiunii demarată, miercuri, de DIICOT și Poliția Română, în care sunt vizat peste 200 de persoane, procurorii au dispus 102 măsuri preventive, 80 de persoane fiind reținute. În cazul liderului clanului Ghenosu și a altei persoane procurorii au cerut arestarea în lipsă.

Anchetatorii au ridicat de la percheziții: 19500 de euro, 34655 de lei, 6 autoturisme, 21 de laptopuri, 2 tablete și 70 de smartphone-uri, au precizat surse judiciare.

Peste 240 de percheziții au avut loc, miercuri, în 28 de județe în cadrul unei operațiuni de amploare a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, rețele de proxenetism, trafic de droguri și criminalitate informatică

Potrivit DIICOT, acțiunea este rezultatul investigațiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT și Structura Centrală, ce vizează „destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infractiuni cu violență, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Unde au dispărut grădinițele de stat din România?