Gheorghe Hagi, premiat de fiul său Ianis la Gala „ProSport 15 ani”

Publicat: 29 11. 2012, 21:05
Actualizat: 29 07. 2014, 17:33

Fostul internațional Gheorghe Hagi a fost premiat, joi, la Gala „ProSport 15 ani”, pentru promovarea României în ultimii 15 ani, distincția fiindu-i înmânată de către fiul său Ianis, component al echipei naționale „sub 15 ani”.

„Mulțumesc pentru această seară în care ați strâns istoria sportivă a României. Să sperăm că aceia care vin din spate ne vor depăși. Sper ca peste zece ani, în echipa națională să fie zece jucători de la academie”, a declarat Hagi după primirea premiului, moment în care pe scenă s-au aflat mai mulți copii de la academia de fotbal pe care o deține.

Hagi a precizat că în viitor intenționează să coopteze și tineri jucători străini în cadrul academiei. „Proiectul privind academia este doar la început. Am ieșit în lume și am urcat niște trepte mai mult sau mai puțin normale. Probabil că vom aduce și străini la academie. Momentan, avem un macedonean la echipă, care probabil va debuta la echipa mare (n.r. – Viitorul Constanța)”, a afirmat Hagi.

Gala ProSport organizată cu ocazia împlinirii a 15 ani de la apariția ziarului a reunit, joi seara, peste 300 de personalități, cele mai importante nume din istoria sportului românesc, medaliații olimpici ai țării noastre, fotbalul fiind reprezentat prin Steaua ’86 și Generația de Aur.

La gala aniversară, desfășurată la Hotelul Radisson BLU din București , ProSport a acordat 19 premii speciale, împărțite în patru categorii: Legendele Performanței, Legendele Spiritului, Legendele Admirației și Legendele Românilor.