Prima pagină » Știri » Gheorghe Ștefan, condamnat la 3 ani și 9 luni închisoare într-un dosar ce vizează Poșta Română

Gheorghe Ștefan, condamnat la 3 ani și 9 luni închisoare într-un dosar ce vizează Poșta Română

Gheorghe Ștefan, condamnat la 3 ani și 9 luni închisoare într-un dosar ce vizează Poșta Română
Fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a fost condamnat, luni, de magistrații Tribunalului București la 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar ce vizează Poșta Română. Decizia nu este definitivă.

Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț, a fost condamnat la 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare. Decizia magistraților Tribunalului București poate fi atacată.

Totodată, instanța a luat act că suma de 226.967,15 euro primită de către Ștefan Gheorghe în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență a fost restituită.

„Menține liberarea condiționată din pedeapsa rezultantă de 3 ani și 9 luni închisoare aplicată inculpatului Ștefan Gheorghe. (…) În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.p.p. ridică măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatului prin ordonanța procurorului din 27.12.2016 (dup. vol. 40, filele 292-293). Respinge ca nefondată acțiunea civilă formulată de partea civilă C.N. Poșta Română S.A. în contradictoriu cu inculpatul Ștefan Gheorghe”, mai spune minuta.

Fostul primar din Piatra Neamț, condamnat la închisoare în dosarul Microsoft, a părăsit, în septembrie 2017, Penitenciarul de Maximă Siguranță Ploiești, după ce a fost eliberat condiționat.

Gheorghe Ștefan a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție într-un dosar disjuns din cel privind Poșta Română.

Din rechizitoriul procurorilor a reieșit faptul că, în 2009, Gheorghe Ștefan Pinalti, la momentul respectiv, primar al orașului Piatra Neamț, i-ar fi propus lui Marian Constantinof, om de afaceri, că în schimbul unor sume de bani, va interveni pe lângă reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română S.A (C.N.P.R.), astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre” – C.N.P.R., să le atribuie contracte unor societăți comerciale conduse de omul de afaceri.

„Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ștefan urmau să provină tocmai din încasările obținute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ștefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate. Un prim pas pentru atribuirea clientelară a unor contracte către firmele controlate de Marian Constantinof l-a reprezentat numirea, în 8 septembrie 2009, cu sprijinul inculpatului Gheorghe Ștefan, a inculpatului Mihăilescu Cosmin Dragoș, la conducerea „Fabricii de Timbre”. Mihăilescu Cosmin Dragoș era la momentul respectiv o persoană apropiată inculpatului Constantinof Marian și a avut sarcina să controleze și să manipuleze procedurile de achiziție publică”, au spus procurorii DNA la acel moment.

Citește și