Afaceristul Gigi Becali este an de an în topul celor mai bogați români, însă afirmă că posesiunile materiale îl interesează din ce în ce mai puțin. Astfel, el a împărțit copiilor săi cele mai multe dintre proprietățile pe care le deținea.
Averea finanțatorului FCSB este estimată la 425 de milioane de euro, Becali având investiții serioase în fotbal, precum și în imobiliare. Totuși, în urmă cu puțin timp, Cristi Borcea, fostul acționar majoritar de la Dinamo, dar și finul lui Gigi Becali, a afirmat că „latifundiarul din Pipera” are „peste 1 miliard de euro, active și bani”.
Potrivit lui Gigi Becali, palatul din Aleea Alexandru, estimat la aproximativ 10 milioane de euro, este deținut în acte de cele trei fiice ale sale: Cristina, Alexandra şi Teodora Becal.
Conform unor informații citate de ProSport, singurele companii pe care le mai deține Gigi Becali sunt FCSB și compania de construcții Arcom, care în continuare au un potențial financiar uriaș.
„Se zice că mama înțelepciunii este aducerea aminte de moarte și ziceam: cum să-mi aduc aminte de moarte? O să ziceți ‘Bă, ăsta e nebun!’. Da, dar e mama înțelepciunii, Eu în fiecare zi mă gândesc numai la moarte și dacă mă gândesc la moarte nu mai mă interesează să fac.
Păi, dacă eu mor oricum, de ce să fac bogății? Pentru ce să mă gândesc la toate nemuririle dacă mor? Că el, vrăjmașul, cea mai mare șmecherie a lui este grija de multe, ca să-ți împrăștie mintea. Dacă el îți împrăștie mintea de multe … eu de-aia le vând și nu mai am treabă și le dau toate, la copii.
Țin Steaua, Arcomul, două care sunt mari, celelalte nu mă mai interesează, lucruri mici. Palatul e la fete, le-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau. Când e grijă de multe asta e, vrăjmașul, împrăștie mintea, când o împrăștie nu mai poți s-o ții la Dumnezeu că o împrăștie el colo-colo. Eu vreau la Hristos să am mintea”, a spus Gigi Becali pentru România TV.
Palatul a fost ridicat în 1915 pentru avocatul Iancu Manu, fiind localizat în apropiere de Piața Victoriei din București. În trecut, după ce a fost naționalizată, clădirea a devenit locuința premierului comunist Petru Groza. După Revoluția din 1989, palatul a fost redobândit de moştenitorii industriaşului Max Auschnitt, ultimul proprietar al clădirii, și aceștia l-au vândut mai departe către Gigi Becali, în 2006, pentru suma de 7 milioane de euro.