Prima pagină » Știri » Gigi Becali vrea să meargă la muncă și se plânge că nu își poate continua actele caritabile pentru că n-are mobil

Gigi Becali vrea să meargă la muncă și se plânge că nu își poate continua actele caritabile pentru că n-are mobil

Gigi Becali vrea să meargă la muncă și se plânge că nu își poate continua actele caritabile pentru că n-are mobil
Gigi Becali a declarat, marți, la Judecătoria Sectorului 5, că îndeplinește condițiile legale pentru a avea un regim de detenție deschis și că vrea să poată merge la muncă, nu să fie transportat cu duba toată ziua, precizând că ar vrea să facă acte caritabile, dar nu poate întrucât nu are telefon.

Gigi Becali a declarat, marți, la Judecătoria Sectorului 5, că îndeplinește condițiile legale pentru a avea un regim de detenție deschis și că vrea să poată merge la muncă, nu să fie transportat cu duba toată ziua, precizând că ar vrea să facă acte caritabile, dar nu poate întrucât nu are telefon.

Judecătoria Sectorului 5 a a luat în discuție cererea lui Gigi Becali de schimbare a regimului de detenție din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsat să iasă din penitenciar între anumite ore.

Avocații lui Gigi Becali au cerut instanței să admită cererea, întrucât acesta este integrat social, are o familie și resurse financiare, astfel încât nu poate reprezenta o problemă pentru societate. Aceștia au amintit și de actele de caritate și donațiile făcute de Becali de-a lungul timpului, precum și de proiectele caritabile pe care Becali le avea în curs la momentul încarcerării.

Gigi Becali a spus în fața judecătorului că în continuare ar fi donat bani, cel puțin pentru spitalul de oncologie pentru care strânge bani Dan Puric, dar și pentru un azil de bătrâni care era în proiectul ministrului pentru IMM și Turism, Maria Grapini. Becali a precizat că deși dorește, nu poate face actele de donație pentru că îi lipsește un telefon mobil, cu care ar putea face demersurile financiare și logistice pentru susținerea acestor două proiecte caritabile.

El a mai spus că populația României l-a votat în număr considerabil și că judecătorii nu au de ce să se teamă în legătură cu restrângerea restricțiilor în cazul regimului său de detenție.

Becali i-a spus judecătorului care este programul său din penitenciar, arătând că acesta este bazat pe cititul cărților de rugăciune, dar și a manualelor juridice și a Codului penal.

Becali a mai arătat că respectă întru-totul deciziile instanței de până acum, dar că nu se simte vinovat, motiv pentru care a și atacat la CEDO sentințele din dosarele în care a fost judecat.

Afirmația lui Becali vine în contradicție cu mărturia pe care a făcut-o în fața Completului de cinci judecători de la instanța supremă, în dosarul „Valiza”, în care a admis că a făcut fals în acte și a povestit întregul episod privind banii ce urmau să fie dați jucătorilor de la U Cluj.

Instanța a rămas în pronunțare, urmând să stabilească dacă menține regimul semideschis de detenție în cazul lui Becali sau îl schimbă cu unul deschis.

Avocații lui Gigi Becali au solicitat, în cererea de la Judecătoria Sectorului 5, schimbarea regimului de detenție în care acesta execută pedeapsa la închisoare primită. Dacă instanța va încuviința cererea lui Becali, acesta va avea un regim deschis de detenție și va putea ieși din penitenciar pe perioade determinate.

O cerere similară a fost depusă la instanță și de către Dumitru Cioflină, condamnat alături de Gigi Becali în dosarul privind schimbul de terenuri dintre omul de afaceri și Ministerul Apărării.

În 27 iunie, Tribunalul București a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de șase luni de închisoare, finanțatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani și jumătate de detenție.

Avocații lui Becali au declarat atunci, pentru Mediafax, că decizia Tribunalului nu este definitivă și va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării și „Valiza”.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare și în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanța supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Citește și