Prima pagină » Știri » Gigi Nețoiu va executa pedeapsa în regim închis, la Penitenciarul Craiova

Gigi Nețoiu va executa pedeapsa în regim închis, la Penitenciarul Craiova

Gigi Nețoiu va executa pedeapsa în regim închis, la Penitenciarul Craiova
Comisia de la Penitenciarul Craiova a stabilit ca Gigi Nețoiu, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul transferurilor, să execute pedeapsa în regim închis, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul instituției.

„Nu s-a stabilit, deocamdată, locul în care va executa pedeapsa. El se află încarcerat, momentan, la Penitenciarul Craiova, unde există posibilitatea executării pedepsei în regim închis. El ar putea rămâne, astfel, la Penitenciarul Craiova”, au mai spus sursele citate.

Administrația Națională a Penitenciarelor a stabilit, în cazul altor șase condamnați din dosarul transferurilor, ca aceștia să execute pedeapsa în regim închis. Este vorba despre frații Victor și Ioan Becali, Cristian Borcea, Gică Popescu, Mihai Stoica și George Copos. Jean Pădureanu va executa pedeapsa în regim semideschis, la Spitalul Penitenciar Jilava.

Victor Becali, Ioan Becali și Cristian Borcea sunt încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă, unde pedepesele se execută în regim deschis sau semideschis, iar Gică Popescu, Mihai Stoica și George Copos, la Rahova, care are regim închis.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Poarta Albă, Administrația Națională a Penitenciarelor urmează să stabilească în ce penitenciar vor fi mutați frații Becali și Borcea. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a precizat că penitenciarele aflate în apropierea județului Constanța în care cei trei ar putea fi transferați sunt cele din Slobozia sau Tulcea ori Rahova din București.

În dosarul transferurilor de jucători, Curtea de Apel București i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani și patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani și opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani și șase luni, pe Cristian Borcea și Ioan Becali la câte șase ani și patru luni, pe Victor Becali la patru ani și opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună și zece zile, iar pe Gigi Nețoiu la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Pădureanu a formulat o cerere de întrerupere a executării pedepsei, care ar fi trebuit să se judece joi, însă Tribunalul Ilfov a amânat discutarea acesteia pentru 22 mai. Avocatul lui Jean Pădureanu a cerut ca INML să stabilească dacă fostul președinte al Gloriei Bistrița are nevoie de însoțitor, în condițiile în care are boala Alzheimer în formă avansată și demență mixtă, motiv pentru care uită lucruri elementare.

Avocații lui Mihai Stoica și Cristian Borcea au depus la Curtea de Apel București contestație în anulare în cazul condamnărilor primite în dosarul transferurilor de jucători.

Sesizarea lui Mihai Stoica a avut primul termen de judecată în 21 martie. Instanța a amânat atunci judecarea pentru 4 aprilie, întrucât decizia din dosarul transferurilor de jucători nu a fost motivată.

Contestația lui Cristian Borcea a fost înregistrată în 12 martie și va fi judecată în 28 martie.

Și avocații lui Ioan și Victor Becali au depus, în 14 martie, la Curtea de Apel București, contestații în anulare, care se vor judeca la 11 aprilie, în dosare separate.

Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestație în anulare în următoarele cazuri: când judecata în apel a avut loc fără citarea legală a unei părți sau când, deși legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta și de a înștiința instanța despre această imposibilitate; când inculpatul a fost condamnat, deși existau probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal; când hotărârea a fost pronunțată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului; când instanța nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate; când judecata a avut loc fără participarea procurorului sau a inculpatului, când aceasta era obligatorie, potrivit legii; când judecata a avut loc în lipsa avocatului, când asistența juridică a inculpatului era obligatorie, potrivit legii; când ședința de judecată nu a fost publică, în afară de cazurile când legea prevede altfel; când instanța nu a procedat la audierea inculpatului prezent, dacă audierea era legal posibilă; când împotriva unei persoane s-au pronunțat două hotărâri definitive pentru aceeași faptă. Contestația în anulare se introduce la instanța care a pronunțat hotărârea a cărei anulare se cere.

Citește și