Prima pagină » Știri » Girafa va fi reinstalată joi în fața Muzeului Antipa

Girafa va fi reinstalată joi în fața Muzeului Antipa

Girafa va fi reinstalată joi în fața Muzeului Antipa
Girafa, care a devenit un simbol al Muzeului Antipa din București și a fost distrusă în urmă cu o săptămână, va fi restaurată și reinstalată joi în fața instituției muzeale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Girafa, care a devenit un simbol al Muzeului Antipa din București și a fost distrusă în urmă cu o săptămână, va fi restaurată și reinstalată joi în fața instituției muzeale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Valul de simpatie generat în toate mediile de dispariția girafei demonstrează încă o dată valoarea simbolică deosebită și afecțiunea vizitatorilor de toate vârstele. Girafa însemna nu doar un semnal al modernizării Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, ci și un prieten de joacă al copiilor și un partener nelipsit din fotografiile vizitatorilor – o prezență obișnuită în peisajul de „la Șosea”, se mai spune în comunicat.

Din dorința de a reda iubitorilor muzeului acest simbol, Artex Services International, compania care s-a ocupat de reamenajarea expoziției permanente din cadrul Muzeului National de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a decis să suporte toate cheltuilelile legate de restaurarea și reinstalarea exponatului în fața muzeului. Așadar, girafa va fi supusă unui program intensiv de refacere la capătul căruia va reveni, joi, în fața Muzeului „Grigore Antipa”.

Girafa din fața Muzeului „Grigore Antipa” din Capitală, o statuie care a devenit, recent, un simbol al acestei instituții, a fost distrusă în urmă cu o săptămână.

„În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 august 2012, persoane necunoscute au vandalizat girafa din fața Muzeului «Grigore Antipa». Aceasta era girafa care s-a plimbat pe la pasajul din Piața Universității în cadrul proiectului «Muzeul Antipa… invadează mediul urban» și cea care v-a întâmpinat atunci când ați venit în vizită. Le mulțumim tuturor celor care s-au pozat alături de ea și celor care s-au purtat decent cu ea. Sperăm ca în viitor să avem suficiente fonduri pentru a o restaura”, au transmis, ulterior incidentului, reprezentanții Muzeului Antipa, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Totodată, reprezentanții Muzeului Antipa au declarat, pe 22 august, pentru MEDIAFAX, că a fost depusă o sesizare la poliție, iar în cursul aceleiași zile echipa care a realizat girafa urma să evalueze costurile unei eventuale restaurări.

Astfel, Polițiștii de la Secția 2 fac verificări în acest caz, în urma sesizării depuse de reprezentanții muzeului miercuri, a declarat pentru MEDIAFAX, pe 22 august, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae.”Secția 2 a fost sesizată astăzi cu privire la faptul că un element de decor din fața muzeului a fost vandalizat. S-a deplasat grupa operativă, care a constatat faptul că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, persoane necunoscute au lovit cu obiect contodent elementul de decor, distrugându-l parțial”, a spus atunci Alexandru Niculae.

Potrivit unor surse din poliție, incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă, însă din cauza faptului că aceasta se afla prea departe, imaginile nu pot fi folosite.

Girafa – realizată dintr-un amestec de spumă și rășină și cu o înălțime de 4,5 metri – a fost prima dată expusă, în iunie anul trecut, la Universitate, pentru a fi apoi plasată la intrarea în Muzeul Antipa, după redeschiderea acestuia.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a fost închis pentru renovare și modernizarea expoziției permanente în ianuarie 2009 și redeschis pe 17 septembrie anul trecut. Actualul patrimoniu al muzeului este format din colecții zoologice, de minerale și roci, paleontologice și etnografice. În urma colectărilor realizate de specialiști din țară și străinătate, a donațiilor și achizițiilor, colecțiile muzeului au sporit permanent, astfel că, în prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care circa 2.000 sunt expuse.

Citește și