Toți cei 33 de elevi ai unei clase a XII-a de la liceul din Turceni au rămas corigenți la matematică pe primul semestru al anului școlar, dirigintele acestora, care este și profesorul de matematică, declarând, joi, corespondentului MEDIAFAX că elevii au fost total dezinteresați de materia respectivă
Profsorul Ion Pasăre afirmă că în primul semestru al actualului an școlar elevii au fost mult mai interesați de petreceri și obținerea permisului de conducere, matematica fiind ultima lor preocupare.
„Parcă e un făcut la clasa aceasta, dar aproape toți au fost născuți între septembrie și ianuarie și au ținut-o numai din majorat în majorat. De asemenea, aproape toți au luat permis de conducere pentru că au urmat cursurile la școlile de șoferi, iar de matematică nu i-a interesat câtuși de puțin”, a declarat profesorul de matematică.
Acesta a spus că la sfârșitul primului semestru a încercat să îi ajute măcar pe unii elevi să promoveze cu media 5.00, însă nici aceștia nu au știut să rezolve un exercițiu de clasa a VII-a.
„Le-am dat cât s-a putut de simplu, le-am sugerat și răspunsurile doar ca să văd cât sunt de neștiutori și niciunul nu a fost în stare să spună răspunsul corect. Au picat toți, iar apoi au început să vină să mă întrebe dacă facem meditații. Le-am spus că meditații aș putea face doar dacă au nelămuriri pentru admiterea la facultate, nu pentru ceea ce nu învață de la clasă”, a mai precizat Ion Pasăre.
Directorul liceului din Turceni, Octavian Vladu, a declarat, la rândul său, că, pe parcursul celui de-al doilea semestru școlar, el sau alt profesor de matematică vor superviza orele de la clasa a XII-a D, conducerea unității de învățământ având dreptul la un astfel de demers.
„Este ceva inedit și pentru noi, mai ales că anul trecut am avut o promovabilitate foarte bună la bacalaureat. Acum, din ce am discutat cu elevii, ei au fost mai interesați de rețelele de socializare și de petreceri, lăsând matematica în seama altora. Au timp să își revină, depinde doar de ei dacă se apucă să învețe sau rămân cu același nivel de cunoștințe”, a afirmat directorul Octavian Vladu.
Elevii clasei menționate au susținut, în aceste zile, examenele de simulare a bacalaureatului, notele de la lucrările lor urmând să fie cunoscute la sfârșitul săptămânii viitoare. Cei mai mulți dintre ei au declarat conducerii unității de învățământ că au rezolvat multe dintre exercițiile de la proba de matematică, directorul liceului menționând că, în cazul unor note proaste, aceștia vor da bacalaureatul, în cel mai fericit caz, în sesiunea din toamnă, dacă până atunci reușesc să promoveze clasa a XII-a.
Gigi Ciuncanu, [email protected]