Gospodării inundate în Suceava, după o ploaie torențială cu grindină

Publicat: 05 06. 2012, 09:57
Actualizat: 25 06. 2013, 14:46

Mai multe gospodării din satul Valea Stânii din comuna suceveană Vatra Moldoviței au fost inundate, în noaptea de luni spre marți, în urma unei ploi torențiale însoțită de grindină, iar echipaje ISU, coordonate de prefectul județului, se află în zonă pentru a-i sprijini pe locuitorii afectați.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că în satul Valea Stânii au fost afectate 22 de gospodării, fiind inundate șase locuințe, dintre care una mai grav, șase beciuri și curtea școlii din sat.

El a explicat că în urma ploii torențiale s-a acumulat de pe versant un debit foarte mare de apă, iar trei pâraie, perpendiculare pe DJ 176, au ieșit din matcă.

Prefectul a spus că la o locuință a fost necesară intervenția pompierilor pentru a scoate apa, iar situația a fost rezolvată și nu există alte probleme.

Sinescu a mai spus că în urma unei ploi torențiale în comuna Râșca a mai fost inundată o curte, iar într-o locuință a intrat apa, fiind necesară intervenția pompierilor.