Grapini spune că o „masă critică” de angajați de la stat nu își face treaba:”Nu aș plânge soarta funcționarilor publici de la Garda Financiară pentru că în sistem privat mulți ar fi fost dați afară după foarte scurt timp”
Ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri și Turism, Maria Grapini, a declarat marți într-o conferință că există printre funcționari o „masă critică” care nu își face treaba și că vrea schimbarea legii funcționarului public.
Ea a spus că după desființarea Gărzii Financiare, angajații instituției vor fi în continuare funcționari publici și vor fi la dispoziția Agenției pentru Funcționari Publici.
Agenția Națională de Administrare Fiscală va fi restructurată și va rămâne în subordinea Ministerului Finanțelor, iar controlul operativ va fi realizat de către o singură entitate, rezultată din comasarea Gărzii Financiare, Vamă și Direcția Antifraudă.
„Asta este sarcina ministrului de resort, să vadă ce fac, dar eu nu asta aș plânge. Din contră, eu astăzi la întâlnire am criticat calitatea funcționarului public și am cerut acestui grup de lucru să îmi vină cu o propunere de schimbare a legii funcționarului public, pentru că eficiența unui ministru este dată de modul cum lucrează funcționarii publici”, a adăugat ea.
Grapini a participat anterior la Guvern la înființarea unui grup de lucru „pentru dezvoltarea României”, din care fac parte șase ministere, ambasade, reprezentanți ai camerelor de comerț și ai asociațiilor profesionale.
„Asta nu înseamnă că toți nu-și fac treaba, dar există, din păcate, o masă critică care nu își face treaba. Nu aș plânge soarta funcționarilor publici de la Garda Financiară pentru că în sistem privat mulți ar fi fost dați afară după foarte scurt timp”, a mai spus ea.
Grapini a spus anterior că s-a întâlnit marți cu premierul, care a transmis că vrea ca Direcția Antifraudă, care va înlocui Garda Financiară, să nu pună presiune pe IMM-uri.
„Mesajul premierului a fost astăzi, la întâlnire, să nu cumva să vadă că această Direcție Antifraudă începe să meargă pe la IMM-uri, pe la SRL-uri… Să meargă țintit la marile rețele de fraudă, pentru că acolo sunt banii care nu sunt în economie, care nu sunt în buget și nu trebuie să se creeze presiune pe întreprinderile mici și mijlocii, ca să justifice că și-a făcut un număr de controale”, a afirmat ministrul.