Grav accident de autocar în Germania: doi români și nouă moldoveni sunt răniți

Publicat: 03 05. 2015, 19:30
Actualizat: 27 03. 2019, 22:43

Ministerul de Externe a transmis, duminică, o informare de presă referitoare la accidentul de circulație, survenit în cursul dimineții pe o șosea din apropierea localității Reuth din sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului.

MAE menționează că, potrivit primelor informații obținute de către Consulatul General al României la München de la poliția germană, doar 2 dintre pasageri sunt cetățeni români, restul fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliția germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

„Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nürnberg. Toți ceilalți 9 pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, 3 dintre aceștia în stare gravă”, precizează sursa citată.

Conform MAE, autocarul implicat aparținea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliției locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed.

„Oficiul consular român de la München menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale”, se mai arată în comunicat.