Prima pagină » Știri » Greutatea ghiozdanului îi poate afecta sănătatea copilului tău. Iată care sunt sfaturile fizioterapeuților

Greutatea ghiozdanului îi poate afecta sănătatea copilului tău. Iată care sunt sfaturile fizioterapeuților

Greutatea ghiozdanului îi poate afecta sănătatea copilului tău. Iată care sunt sfaturile fizioterapeuților

Școala abia a început, iar copiii încep să se obișnuiscă cu micile probleme pe care le întâmpină an de an. Greutatea ghiozdanelor pe care le poartă în fiecare zi le poate cauza celor mici probleme de sănătate. Un fizioterapeut spune ce greutate ar trebui să aibă un ghiozdan. 

Greutatea pusă pe umerii elevilor, la propriu, mai ales a celor mici, nevoiți să care manuale, caiete și cărți îi apune în pericol grav sănătatea elevilor.

Mădălin Gheorghe, fizioterapeut, atenționează asupra urmărilor lăsate de greutatea prea mare a ghiozdanelor, trăgând un semnal de alarmă asupra viitoarelor probleme fizice pe care le vor suferi copiii.

Pe lângă dorința de cunoaștere a celor mici în incinta școlii, intervin și lucruri mai puțin agreate de către copii, precum temele și chiar ghiozdanul, care în unele cazuri, poate cântări și 7 kilograme, ceea ce reprezintă o greutate prea mare pentru un copil.

Fizioterapeutul Mădălin Gheorghe a precizat care sunt problemele cu care se pot confrunta, pe viitor, elevii, mai ales cei care nu practică sport.

Acesta spune că sportul ajută la ameliorarea problemelor de spate ce apar din cauza ghiozdanului: ”Ghiozdanul afectează în primă fază postura. Se contractă musculatura pe partea anterioară, se lungește musculatura și stă în tensiune pe partea spatelui. Poate accentua problemele deja existente ale spatelui, dacă sunt sportivi, pot avea contracturi. Pe termen lung apare cocoașa, dacă au atitudine scoliotică, adică doar postura scoliozei structurale, pot fi accentuate scoliozele. Dacă nu fac exerciții sau un sport, se accentuează scoliozele.”, a declarat fizioterapeutul.

Sportul, ajutorul ideal pentru cei mici

Mădălin Gheorghe a transmis că sportul este singurul care ajută la dispariția problemelor create de către ghiozdan.

Acesta a recomandat și cea mai bună poziție a purtării ghiozdanului: ”Trebuie să facă exerciții fizice și un sport, sau mai multă mișcare. Să mergi cu el să se miște liber, să aibă un alt patern de mișcare. Ghiozdanul trebuie purtat întotdeauna pe ambii umeri, mai mult de atât nu ai ce să faci, dacă nu poți să reduci greutatea ghiozdanului. Întotdeauna pe ambii umeri.”, a declarat fizioterapeutul, potrivit Replicaonline.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și