Grevă spontană a personalului auxiliar de la instanțele bucureștene

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 24 07. 2012, 21:47
O parte a personalului auxiliar de la instanțele bucureștene a încetat spontan lucrul, marți dimineață, timp de două ore, nemulțumit de faptul că nu și-a primit o parte a drepturilor, de condițiile proaste de muncă și de numărul mare de dosare.

O parte a personalului auxiliar de la instanțele bucureștene a încetat spontan lucrul, marți dimineață, timp de două ore, nemulțumit de faptul că nu și-a primit o parte a drepturilor, de condițiile proaste de muncă și de numărul mare de dosare. Aceeași situație s-a înregistrat în mai multe județe din țară. Personalul auxiliar din cadrul instanțelor și parchetelor din Mehedinți și din alte unități din Vaslui, Arad, Vâlcea, Prahova, Suceava și Olt a avetizat că va recurge la acțiuni de protest.

Luni, Sindicatul Justița Mehedinți a comunicat că nemulțumirea protestatarilor se îndreaptă către Ministerul Justiției, care nu procedează la aplicarea titlurilor executorii, în condițiile în care instituția are fonduri, având în vedere faptul că a achitat drepturi salariale restante în valoare de 226.000.000 de lei, însă fondurile nu au fost îndreptate și către personalul auxiliar. Astfel, timp de cinci zile, începând de luni, 7 ianuarie, între orele 9.00-11.00, protestatarii se vor afla în grevă de avertisment, ei rugând conducerile instanțelor și parchetelor să le înțeleagă motivele și să nu le împiedice acțiunea sindicală.

Sindicatul sublinia faptul că sunt necesare negocieri salariale, având în vedere faptul că sunt instanțe în țară unde salariul personalului auxiliar este mai mare cu zece la sută față de alții, ceea ce ar duce la o discrimare.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro