Grupare olandeză de traficanți de droguri, destructurată în România

Publicat: 12 12. 2013, 12:29
Actualizat: 11 02. 2019, 15:10

O grupare de traficanți de droguri, coordonată de cetățeni olandezi, a fost destructurată în România, după ce polițiștii și procurorii au confiscat o cantitate mare de precursori de droguri, substanțe aduse din China, care urmau să fie trimise în Olanda, potrivit unor surse din Poliție.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au făcut, joi, 10 percheziții în județul Alba și una în municipiul Oradea, după ce a fost confiscată o cantitate importantă de precursori de droguri. Perchezițiile au vizat destructurarea unei grupări formată din cetățeni olandezi, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din Poliție.

În urma descinderilor au fost ridicare cinci persoane, un cetățean olandez, un belgian și trei români, care urmează să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Potrivit anchetatorilor, suspecții au adus precursori de droguri din China și urmau să trimită substanțele în Olanda, pentru aprovizionarea unor laboratoare clandestine, în care se fabrică droguri sintetice, respectiv amfetamină, metamfetamină și MDMA.