Grupuri de tineri participă la un manifest pentru susținerea scrisorii lui Selly, în sensul schimbării sistemului de învățământ | VIDEO
Mai mulți tineri s-au întâlnit astăzi în București pentru a susține scrisoarea prin care se cere îmbunătățirea sistemului educațional românesc, înaintată de vlogger-ul Selly premierului Orban și ministrului Anisie.
Grupuri de tineri participă la un manifest pentru susținerea scrisorii absolventului de liceu Andrei Șelaru, cunoscut în spațiul public sub numele de Selly. Tinerii vor ca autoritățile să se implice în schimbarea în bine a sistemului educațional românesc.
Vlogger-ul Selly le-a transmis o scrisoare deschisă guvernanților în care propune soluții pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ: „Numele meu este Andrei Șelaru, Selly, așa cum mă cunoaște publicul, am 19 ani și sunt creator de conținut de la vârsta de 11 ani. În toți acești ani, am căutat să evoluea constant, am muncit și mi-am atins cel mai important obiectiv: să trăiesc din ceea ce mă pasionează, să îmi fac treaba cu pasiune. În același timp, educația a fost importantă pentru mine și, în ciuda programului meu destul de aglomerat cu filmări și concerte, am acordat atenție studiului.”, este începutul scrisorii lui Selly.
Selly, scrisoare deschisă pentru schimbarea sistemului de învățământ
Selly a propus reducerea numărului de ore petrecut de elevi la școală:
„În gimnaziu, un elev petrece 35 de ore pe săptămână la școală, în bancă, urmează, în cazul multora, meditații de 2-3 ori pe săptămână, alte 3 ore de teme pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 12 ore de muncă (…) Din acest motiv, nu mai rămâne timp de joacă, de creativitate, de a-și descoperi pasiuni care să îl facă fericit.”
„Numărul orelor ar trebui redus: 20 de ore la ciclul primar și 25 de ore la ciclul gimnazial. Există o lege promulgată de Președinte, însă nu a fost niciodată pusă în aplicare.”
De asemenea, și modul de predare al profesorilor ar trebui schimbat, din perspectiva lui Selly.
„Din păcate, elevii nu sunt încurajați deloc să își exprime opinia, să dezbată sau să lucreze în echipă. Aceste concepte stau la baza sistemelor de învățământ din alte state, care te pregătesc real pentru următoarele etape din viață, pentru momentul când vei avea un job”, este de părere Selly.
De asemenea, în scrisoarea sa, Selly militează pentru schimbarea programei d eînvățământ și pentru digitalizarea educației:
„Planurile-cadru pentru programa școlară sunt aceleași din 2003”, a scris vloggerul.