Guvernul a aprobat înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Miza: 20 de milioane de euro în plus la buget numai în acest an

Publicat: 27 03. 2013, 16:20
Actualizat: 28 09. 2018, 02:20

Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență aprobată miercuri, înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, instituție care va asigura și suportul tehnic pentru astfel de activități, statul estimând că va realiza venituri suplimentare pentru buget, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale

Proiectul prevede că vor fi autorizați operatori locali de jocuri de noroc și pariuri online.

Proiectul mai prevede că televiziunile vor putea transmite din nou emisiuni în care se desfășoară jocuri de tip bingo, după ce acestea au fost interzise în vara anului trecut, Guvernul dorind să le reautorizeze pentru a eliminia mediul neconcurențial creat și a pentru crește veniturile la bugetul de stat.

Noul Oficiu va „exercita controlul tehnic, monitorizarea și supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicații de tip internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicații de tip internet, sisteme de telefonie fixă sau mobilă, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicații de tip internet, sisteme de telefonie fixă ori mobilă, astfel cum aceste activități sunt reglementate de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările și completările ulterioare”.

Noua entitate va asigura autorizarea, supravegherea și monitorizarea, inclusiv tehnică, a tuturor tipurilor de jocuri de noroc reglementate de legislația în vigoare, inclusiv jocurile și pariurile online și jocurile tip bingo transmise prin televiziuni sau internet. Guvernul a revenit asupra deiciziei de a interzice jocurile tip Bingo televizate, pe care le-a interzis la jumătatea anului trecut.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se va înființa în subordinea Guvernului, va avea patrimoniu și buget propriu, finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, precum și din fondul de stimulente constituit cu destinație specială.

Potrivit notei de fundamentare publicate de MFP, statul estimează că după modificarea legislației și înființarea ONJN se va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei în acest an și câte 117 milioane lei în fiecare din următorii cinci ani.