Prima pagină » Știri » Guvernul a renunțat la măsurile suplimentare pentru plaje, care le permiteau numai soților o distanță mai mică de doi metri. Arafat: Există regulamente suficiente care să fie aplicate

Guvernul a renunțat la măsurile suplimentare pentru plaje, care le permiteau numai soților o distanță mai mică de doi metri. Arafat: Există regulamente suficiente care să fie aplicate

Guvernul a renunțat la măsurile suplimentare pentru plaje, care le permiteau numai soților o distanță mai mică de doi metri. Arafat: Există regulamente suficiente care să fie aplicate
Guvernul a renunțat la restricțiile suplimentare pentru plaje. Arafat: Există regulamente suficiente care să fie aplicate

Restricțiile regăsite în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență care vizau plajele au fost eliminate din hotărâre, a anunțat, miercuri seara, secretarul de stat pentru situații de urgență, Raed Arafat.

După cum ați văzut nu mai este în Hotărârea de Guvern. A fost o propunere care a fost aprobată în cadrul CNSU, a avut logica ei, însă după analiza actelor normative care deja există s-a considerat că există regulamente suficiente care să fie aplicate pe plaje, cu condiția ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în Hotărârea de Guvern pentru plaje. Dar bineînțeles este posibil să se vină cu alte prevederi pentru alte amplasamente din zona plajelor și a litoralului care să stabilească exact orarul de lucru și care sunt restricțiile, acolo”, a declarat șeful DSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunța marți impunerea unor măsuri restrictive pe plajă, care au stârnit controverse, întrucât permiteau o apropiee mai mica de doi metri nmai pentru cei căsătoriți și pentru adulții care însoțesc copii „Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată într-o hotărâre a CNSU.

Raed Arafat, despre dansul în diverse locații

Întrebat dacă în Hotărârea de Guvern se regăsesc restricţii referitoare la dans în diverse locaţii, Arafat a spus că „acest lucru se menţionează în interacţiune fizică, ceea ce înseamnă inclusiv dansul. În locaţiile care vor avea restricţii pe programul lor şi pe programul de lucru pot fi puse şi astfel de restricţii, la decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Oricum, dacă vrem să luăm regulile actuale impuse prin ordin al ministrului Sănătăţii în comun cu alţi miniştri, dansul în spaţiile respective nu este permis. Acest lucru nu a fost prevăzut. Faptul că s-au întâmplat şi au fost interacţiuni între persoane şi în apropiere asta a fost o chestiune care a fost interpretată că se poate, pentru că nu s-a scris clar acest lucru. Când se vor emite hotărârile Comitetului Naţional pe teritoriile administrative în care vor fi limitări, atunci aceste lucruri vor fi clarificate şi mai bine pentru cei care intră în spaţiile respective”, a declarat Arafat.

Masca, obligatorie în unele spații deschise

Potrivit hotărârii adoptate, „purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență”, se arată în hotărâre.

Conform acesteia, spațiile și intervalele orare se stabilesc, la propunerea direcției de sănătate publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective.

Autor

Citește și