Durata contractelor de închiriere semnate de persoane care trebuie evacuate din case naționalizate ar putea fi prelungită cu până la 3 ani, timp în care autoritățile locale să identifice spații de cazare, fără ca termenul să fie extins și pentru chiriași care au deținut o locuință, dar au vândut-o. Proiectul de act normativ prin care se propune prelungirea duratei de valabilitate a contractelor de închiriere a caselor naționalizate a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului.
"Proiectul prevede obligația consiliilor locale de a asigura locuințe pentru persoanele evacuate din casele naționalizate, termen care poate fi prelungit cu până la trei ani, dacă spațiile nu pot fi puse la dispoziție în timp util. În proiect se mai propune ca persoanele care au deținut o locuință după 1990 și au vândut-o să nu beneficieze însă de prelungirea duratei contractului de închiriere", au declarat agenției MEDIAFAX surse ministeriale.
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, Laszlo Borbely, a anunțat, în urmă cu aproximativ o lună, că va propune Guvernului prelungirea, pe o perioadă de trei ani, a contractelor de închiriere semnate de persoanele care trebuie evacuate din casele naționalizate, timp în care primăriile să identifice spații de cazare. Datele autorităților locale indică, la nivel național, un număr de 13.000 familii care locuiesc cu chirie în case naționalizate. Ministerul Dezvoltării a primit în acest an, din Fondul Național de Dezvoltare, fonduri de 25 milioane lei pentru construirea de locuințe destinate persoanelor rămase fără case în urma retrocedării imobilelor naționalizate. În prezent există aproximativ 500 de apartamente în curs de execuție la nivel național, lucrările la alte 1.350 de locuințe urmând să înceapă în perioada următoare. Anul viitor, MDLPL va aloca 20 de milioane de lei pentru proiecte destinate chiriașilor din casele naționalizate, sumele urmând să fie suplimentate de la Fondul Național de Dezvoltare.
Mai multe stiri pe www.mediafax.ro