Hellvig a cerut MAI ajutor pentru a ancheta cheltuirea fondurilor în mandatul Elenei Udrea
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, la Arad, că a solicitat Ministerului Administrației și Internelor ajutor pentru anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Eduard Hellvig a declarat că a avut o discuție informală cu ministrul Internelor pentru a-i cere ajutor în anchetarea modului în care au fost cheltuite fondurile în mandatul Elenei Udrea.
„Am cerut ajutor pentru Corpul de control, să ne acorde asistență în controalele care vor urma la anumite sectoare de activitate, lucrări derulate cu resurse financiare de la bugetul de stat. Cred că avem nevoie de acest ajutor, competența trebuie utilizată pentru a descoperi dacă au fost folosite resurse financiare cu alte scopuri, să știm ce preluăm”, a declarat Eduard Hellvig.
Ministrul a adăugat că „nu e posibil ca pe 27 aprilie și 5 mai, care a fost zi de sâmbătă, să se facă plăți și să se semneze contracte de 100 de milioane de euro”.
„De unde graba asta? Se temeau că nu mai conduceau ministerul? De unde atâta disponibilitate de a utiliza resursa bugetară cu frenezie înainte de alegeri?”, s-a întrebat ministrul, într-o conferință de presă desfășurată la PNL Arad.
El a spus că anumite proiecte au fost găsite cu probleme, precum o pârtie construită la Brașov, „în care s-au investit foarte mulți bani, nu doi lei, și care se surpă”, sau un ștrand la Marghita, pentru care „nu sunt căi de acces, drumuri, canal, iar decantarea apei la bazinul de înot se face într-un bazin separat”.
„Aceste lucruri trebuie știute, cineva trebuie să răspundă”, a spus Eduard Hellvig.
Șeful MDRT a declarat că a dispus anchete la Compania Națională de Investiții și Agenția Națională de Locuințe, unde „s-au făcut foarte multe lucrări care nu au fost eficiente și sunt suspecte de scurgeri de resurse financiare către clientela politică”.
Ministrul a spus că a descoperit că s-au contruit săli de sport în localități cu doar zece elevi, terenuri de sport în pantă și lângă văi care le inundă în timpul ploilor sau parcuri în localități fără apă și canalizare.