Prima pagină » Știri » Hoții au furat o fiolă care conținea sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea

Hoții au furat o fiolă care conținea sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea

Hoții au furat o fiolă care conținea sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea
Hoții au furat o fiolă care conținea sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea

O fiolă care conținea câteva picături din sângele fostului papă Ioan Paul al II-lea a fost furată dintr-o biserică din Spoleto, Umbria, aflată în centrul Italiei, conform site-ului de știri al Vaticanului, informează AFP, citată de Agerpres.

Ioan Paul al II-lea a fost canonizat în aprilie 2014

Ioan Paul al II-lea a fost canonizat în aprilie 2014, la nouă ani după moartea sa. Relicva conținând sângele său a fost furată miercuri seară, conform Vatican News. Poliția a deschis o anchetă.

Arhiepiscopul de Spoleto, Renato Boccardo, a declarat că “speră că gestul nu a fost făcut pentru a ofensa sensibilitatea credincioșilor.

Îndrăznesc, de asemenea, să sper că acest gest nesăbuit nu a fost făcut pentru a obţine bani”, a mai afirmat acesta, citat de Vatican News. Fiola cu sângele lui Ioan Paul al II-lea a fost oferită în septembrie 2016 de cardinalul Stanislaw Dziwisz, care a fost timp de decenii secretarul privat al papei.

Papa Francisc, atac la creștinii care se încred în Big Pharma! Ce l-a supărat pe Suveranul Pontif

Papa Francisc lansează un atac la adresa creștinilor catolici care se încred în Big Pharma. Liderul Bisericii Catolice susține că oamenii care vor să se vindece de noul coronavirus trebuie să asculte întâi și întâi de personalul sanitar, aflat „în prima linie în spitale sau în taberele de refugiaţi”, nicidecum să aplece urechea la sfaturile companiilor farmaceutice.

Cu alte cuvinte, zice Papa Francisc, Big Pharma „is bad”! Miercuri, 23 septembrie, cu ocazia Audienţei Generale, Suveranul Pontif a denunţat că de multe ori societăţile prioritizează interesele economice în faţa celor sociale: „Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi”.

Radu Cristian ... vezi toate articolele