Hunedoara: Angajat al unei firme de reparații vagoane a murit electrocutat

Publicat: 15 10. 2012, 20:14
Actualizat: 28 09. 2018, 04:42
Un bărbat de 31 de ani, angajat al unei firme de reparații vagoane, a murit, luni după-amiază, în stația CFR Simeria Triaj, după ce s-a eletrocutat la linia de înaltă tensiune de 27.000 de volți, în timp ce încerca să citească datele tehnice de pe un vagon care urma să intre în reparații.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Sorin Istrate, în stația Simeria Triaj a avut loc un incident soldat cu moartea unui angajat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„O echipă de angajați de la o firmă din Simeria care repară vagoane s-a deplasat la stația CFR Simeria Triaj pentru a lua datele tehnice inscripționate pe un vagon de cale ferată în vederea întocmirii unei documentații tehnice. La un moment dat, bărbatul de 31 de ani s-a urcat pe vagonul de cale ferată fără a ține cont de faptul că acesta se afla garat sub linia de înaltă tensiune de 27.000 de volți. S-a creat un arc electric și lucrătorul a fost electrocutat. O jumătate de oră mai târziu a fost declarat decesul de către echipajul SMURD deplasat la fața locului”, a afirmat Sorin Istrate.

Bărbatul decedat era căsătorit și lucra pentru firma de reparații vagoane de un an și patru luni.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a început o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la decesul angajatului și pentru a putea identifica vinovații de producerea acestui eveniment.