Prima pagină » Știri » Hunor Kelemen, despre cazul Ditrău: Despre orice discutăm, tot la educație ajungem. Să nu acceptăm acte de intoleranță

Hunor Kelemen, despre cazul Ditrău: Despre orice discutăm, tot la educație ajungem. Să nu acceptăm acte de intoleranță

Hunor Kelemen, despre cazul Ditrău: Despre orice discutăm, tot la educație ajungem. Să nu acceptăm acte de intoleranță
Kelemen Hunor / Sursă FOTO: Mediafax Foto

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, întrebat despre „cazul Ditrău” că orice discuție duce către educație, iar ceea ce s-a întâmplat în Harghita nu trebuie să se mai repete.

„Ceea ce s-a întâmplat este absolut regretabil. S-a întâmplat și în altă parte, s-a întâmplat și în Vâlcea, s-a întâmplat și la Cluj, dar nu a fost mediatizat. Orice astfel de intoleranță trebuie respinsă, indiferent din partea cui vine, dacă sunt implicați oameni simpli sau oameni de conducere. Nu se poate accepta. Nu contează de unde vine o astfel de inițiativă sau un astfel de act”, a spus liderul UDMR, marți, la Digi 24.

Kelemen Hunor este de părere că nu trebuie să fie stigmatizată întreaga comunitate pentru ceea ce s-a întâmplat la Ditrău:

„Nu trebuie toată comunitatea stigmatizată, pentru că nu e nicio vină colectivă. A fost un conflict de muncă de la care lucrurile au plecat spre această involuție, dar în acest moment lucrurile s-au calmat. Pe de altă parte, în continuare vom avea nevoie de forță de muncă, pentru că nu avem, forță de muncă și trebuie să aducem de undeva, cu acte în regulă, în mod legal, ceea ce se și întâmplă în România, în toate zonele și aproape în toate sectoarele economice, de la turism, la construcții. Nu vom scăpa de acest lucru și de aceea trebuie să avem răbdare, trebuie să știm să explicăm de ce se întâmplă acest lucru și să nu acceptăm acte de intoleranță”.

De asemenea, Kelemen Hunor a susținut că orice discuție duce către educație, însă problema la Ditrău a fost a celor cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani.

„Putem discuta de educație. Sunt de 50 – 60 de ani (n. r. oamenii) și probabil că ei sunt cei care în această perioadă au pierdut cel mai mult, nu mai pot fi educați la școală. Ce facem cu generațiile care cresc în prezent? Despre orice discutăm, tot la educație ajungem. Și la Mediu, și la spitale, și la infrastructură, tot la educație ajungem”, a spus președintele UDMR.

Cazul brutăriei din Ditrău a ajuns în atenţia publicului în prima jumătate a lunii februarie, după ce localnicii s-au revoltat împotriva a doi angajaţi srilankezi.

Peste 300 de persoane au participat la Căminul Cultural din Ditrău la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună, oamenii insistând că nu vor emigranţi în satul lor.

Autor

Citește și