UPDATE Fostul ministru al Agriculturii Mureșan nu și-a făcut insulina, astfel că s-a apelat la ambulanta
Echipajul de pe ambulanța solicitată luni în cazul arestatului Ioan Avram Mureșan, aflat la instanța supremă, a constatat faptul că fostul ministru al Agriculturii avea tensiunea foarte mare, iar glicemia era crescută, pentru că nu și-a injectat insulina având în vedere că suferă de diabet.
Cadrele medicale i-au dat un tratament, după ce l-au stabilizat pe Mureșan, au declarat surse judiciare, care au adăugat faptul că arestatul nu și-a injectat insulina, așa cum ar fi trebuit.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a fost nevoită, luni, să cheme o ambulanță în cazul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureșan, care este diabetic, un episod similar petrecându-se în 16 aprilie 2010, când trebuiau vizionate materiale audio-video în dosarul „Caltaboșul”.
Înainte de a fi dus în sala de ședință, la ICCJ, lui Avram Mureșan i s-a făcut rău, astfel că a fost solicitată o ambulanță, pentru pacientul, în vârstă de 58 de ani, care este diabetic și a avut o stare de leșin.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a fost nevoită, luni, să cheme o ambulanță în cazul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureșan, care este diabetic, un episod similar petrecându-se în 16 aprilie 2010, când trebuiau vizionate materiale audio-video în dosarul „Caltaboșul”.
Înainte de a fi dus în sala de ședință, la ICCJ, lui Avram Mureșan i s-a făcut rău, astfel că a fost solicitată o ambulanță, pentru pacientul care este diabetic și a avut o stare de leșin.
În 18 septembrie 2012, Mureșan a părăsit pentru 24 de ore Penitenciarul Gherla, pentru a participa la funeraliile fiului său, Dan, decedat în Kenya.
Avram Mureșan, a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare pentru deturnare de fonduri de către judecătorii Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Într-un alt proces, acesta este judecat complicitate la cumpărare de influență, în formă continuată, alături de Decebal Traian Remeș, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, acuzat de trafic de influență, potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
Alături de cei doi este inculpat și omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influență, în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului Direcției Naționale Anticorupție, în 13 septembrie 2007 și 23 septembrie 2007, Remeș, în calitate de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, deținută la acea dată, ar fi acceptat și primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei și suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureșan.
„Banii și produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparținând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câștigarea a două licitații publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenței pe care ministrul o avea asupra funcționarilor însărcinați cu derularea procedurilor de achiziție publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea – structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, potrivit DNA.
Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureșan, fost ministru al Agriculturii, și un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câștigarea licitației de la ITRSV Râmnicu Vâlcea.
„În desfășurarea activităților descrise mai sus, inculpatul Mureșan Ioan a jucat rolul de intermediar, având la bază relația de prietenie cu inculpatul Remeș Decebal Traian, în condițiile în care, cei doi au fost și colegi în Guvernul României în perioada 1997-2000. Întrucât infracțiunea de corupție a fost reținută în sarcina lui Remeș Decebal Traian în calitate de membru al Guvernului României, la data de 7 octombrie 2007 s-a solicitat Președintelui României, în conformitate cu art.109 alin. 2 din Constituția României și art.16 alin.1 și 2 din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială, demararea procedurilor legale în vederea urmăririi penale a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ulterior, la data de 16 ianuarie 2008, Președintele României a transmis ministrului interimar al Justiției cererea privind declanșarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Decebal Traian Remeș. În baza acestei cereri, în data de 28 ianuarie 2008 s-a dispus începerea urmăririi penale față de Remeș Decebal Traian pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență”, preciza DNA.
Omul de afaceri Gheoghe Ciorbă s-a autodenunțat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureșan, să-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș.
TVR a difuzat, în 10 octombrie 2007, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a ministrului Agriculturii de la acea dată, Decebal Traian Remeș, cu fostul ministru Ioan Avram Mureșan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeș, precum și înregistrări audio referitoare la licitații.
Decebal Traian Remeș și-a dat demisia din funcția de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007, după ce postul național de televiziune a difuzat imaginile din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureșan.