llie Bolojan, președintele interimar al Partidului Național Liberal, a vorbit la emisiunea „Morning Glory”, cu Răzvan Exarhu, de la Rock FM, despre modul în care intenționează să reformeze formațiunea politică.
Ilie Bolojan este determinat să reducă numărul de parlamentari din cadrul PNL-ului, chiar din primul an după alegeri, menționând că acest aspect „neplăcut” trebuie tranșat cât mai rapid.
„Eu mi-am asumat răspunderea ca Partidul Național Liberal să voteze aceste chestiuni, acum ca niște angajamente, pentru că eu dacă îmi pun obrazul și munca mea de 20 de ani la Oradea și în județul Bihor pentru aceste propuneri nu vreau să mă fac de râs, iar partidul, dacă le votează și după aceea nu le va promova, eu nu voi mai sta președinte al partidului, pentru că îmi bat joc de mine.
PNL va propune toate aceste lucruri în Parlament, în primele luni ale anului următor. Nu poți reforma lumea politică, nu poți reduce numărul de parlamentari, decât în primii ani. Altfel, instinctul lor de conservare, gândindu-se ce se întâmplă cu viitoarea lor carieră, funcționează puternic și nu vor vota nimic care i-ar putea afecta. Trebuie să discutăm deschis. Prin urmare, toate lucrurile care înseamnă reforma lumii politice trebuie făcută în primul an după alegeri, când există, cât de cât, o oarecare coaliție stabilă.”, a precizat Ilie Bolojan la „Morning Glory”.
Liderul interimar al PNL a mai subliniat că reorganizarea partidului din care face parte este vitală pentru ca România să evite o nouă criză economică.
„În România, fiind un grad de încredere foarte scăzut și între oameni, dar mai ales între politicieni, coalițiile nu rezistă un an, doi, după care oameni care păreau că se înțeleg bine încep să se înjure de dimineața până seara, deci, lucrurile neplăcute trebuie făcute în primele luni ale anului viitor. Dacă nu se va face asta, România va rata niște ani și, indiferent cine va fi în guvernare, va face ca România să ajungă într-o situație de urgență. Este ca un pacient care are probleme bugetare, fiscale, deficite, inflație, care le mănâncă oamenilor puterea de cumpărare și în loc să se ducă să se trateze să vadă ce probleme are și să ia măsuri din timp, amână tratamentul și ajunge să se opereze în urgență. Adică îl duce ambulanța.
Vă rog să vă gândiți ce s-a întâmplat în 2009-2010, când a venit criza economică peste noi și era acea exprim exprimare: „economia duduie” și am ajuns în situația în care, nu doar că n-am mai crescut salarii cu 50%, am ajuns să le tăiem. Dacă vrem ca într-adevăr să fie bani de creștere economică, de investiții, de salarii sau de pensii reale, nu mai trebuie să risipim banii. Dacă nu facem asta, vor fi probleme.”, a conchis Ilie Bolojan.
Citește și: