Iliescu: Marea întrebare este „De ce mă atacă Băsescu? „

Publicat: 15 02. 2012, 09:33
Actualizat: 11 06. 2012, 23:21
Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, într-o conferință extraordinară de presă, că „marea întrebare" este de ce îl atacă Traian Băsescu, răspunsul identificat de el fiind acela că Băsescu „este disperat și împroașcă cu noroi".

Fostul președinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, într-o conferință extraordinară de presă, că „marea întrebare” este de ce îl atacă Traian Băsescu, răspunsul identificat de el fiind acela că Băsescu „este disperat și împroașcă cu noroi”.

„Asta e marea întrebare! De ce mă atacă? Cum își permite el? În primul rând e inadmisibil de pe poziția lui, de șef de stat suspendat, să coboare la nivelul unor atacuri ale unor forțe politice interesate. Nu are argumente, este disperat și vrea să împroaște cu noroi indiferent pe cine”, a spus Iliescu.

Fostul președinte a arătat că Traian Băsescu este „cuiul lui Pepelea” și reprezintă un factor de discordie pe scena politică românească.

„Iată, lipsește de o lună de zile, s-a mai limpezit atmosfera. Și activitatea în Parlament, și dialogul Parlament-Guvern s-a ameliorat. Deci iată unde era cuiul lui Pepelea, unde era factorul de discordie”, a spus Iliescu.

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, luni, că, în cazul lui Ion Iliescu, "se prefigurează acuzația de genocid" pentru că au murit mai mulți oameni după ce acesta a preluat puterea în decembrie ’89" decât înainte, în timpul revoluției.

El l-a acuzat pe Iliescu că este "un profitor de revoluție, care a știut să o confiște și să o pună în slujba Partidului Comunist". (Mediafax)