Iliescu: Poziția României în ceea ce privește situația din Kosovo este corectă

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 26 07. 2012, 01:48
Fostul șef al statului Ion Iliescu a apreciat, luni, că poziția României în ceea ce privește situația din Kosovo este corectă.

Fostul șef al statului Ion Iliescu a apreciat, luni, că poziția României în ceea ce privește situația din Kosovo este corectă. "Eu cred că e corectă poziția României, și ăsta e un lucru pozitiv, că toți factorii responsabili de stat și toate partidele, cu o excepție, sprijină aceeași poziție, care este corectă", a spus Iliescu. El a arătat că este vorba despre un principiu al dreptului internațional care privește respectarea integrității unui stat membru al ONU.

Faptul că UDMR are o poziție divergentă față de Guvernul din care face parte reprezintă rezultatul presiunii "unei anumite părți a populației maghiare", a mai arătat Iliescu.

Poziția României față de Kosovo rămâne neschimbată, a declarat, duminică seară, Ilie Bănică, purtător de cuvânt al MAE. Președintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii, după întrevederea cu președintele Franței, Nicolas Sarkozy, că România va fi un partener extrem de loial al UE referitor la deciziile care se vor lua în problema Kosovo, dar că nu va recunoaște independența provinciei declarată unilateral.