Imagini cu o bătrână legată de pat la SJU Ploiești. Managerul: Sunt împotriva practicilor inumane

Publicat: 29 11. 2013, 10:44
Actualizat: 10 02. 2019, 08:03

Managerul Spitalului Județean Ploiești, Adrian Strâmbeanu, face apel către pacienți să semnaleze șefilor de secții orice problemă din spital, după ce vineri rudele unei paciente au transmis unui post de televiziune imagini filmate în spital în care apare o bătrână legată cu cârpe de un pat.

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Ploiești a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că va fi făcută o anchetă internă după ce un post de televiziune a difuzat imagini cu o bătrână legată de pat, imagini care ar fi fost filmate joi în unitatea medicală.

Adrian Strâmbeanu a spus că face un apel public către toți pacienții internați în spital și către rudele acestora să anunțe orice neregulă șefilor de secții și directorului medical.

„În acest moment sunt în spital aproximativ 1.100 de pacienți internați. Nu am cunoștință de starea fiecăruia. Dintotdeauna și din principiu sunt împotriva unor practici inumane la adresa bolnavilor. Îi rog pe pacienți și pe aparținătorii acestora să anunțe șefilor de secții și directorului medical orice neregulă. Cei care au luat decizia de a lega un bolnav de pat trebuie să justifice această decizie și să răspundă pentru ea. Fiecare trebuie să-și asume răspunderea pentru ceea ce face”, a afirmat Adrian Strâmbeanu.

Între timp, la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești continuă ancheta începută miercuri de către echipa formată din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova și ai Consiliului Județean, vineri fiind ultima zi a acestui control.

Ancheta a fost declanșată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităților, lipsa dotărilor și mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Județean de Urgență Ploiești este „umilit, abandonat de toți” și că, deși în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unității sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosință sunt folosite „de zeci de ori”, iar alte dotări sunt „de pe vremea lui Pazvante”.

Într-un comunicat transmis joi, managerul SJU Ploiești afirmă că niciodată nu a pretins că serviciile oferite de spitalul pe care îl conduce sunt „perfecte” și cere public scuze pacienților pentru „lipsa de umanitate cu care sunt tratați”, însă spune că „imaginea de lumea a treia creată spitalului este falsă”.