Imagini revoltătoare surprinse de camerele de supraveghere la o grădiniță din București. Directoarea bătea copiii pe care îi avea în grijă

Publicat: 25 03. 2016, 15:44

Directoarea Ioana Neagu de la grădinița Flipper, care funcționează fără autorizație din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), a fost prinsă de camerele de supraveghere în timp ce bătea copiii pe care îi avea în subordine. Înregistrarea video a ajuns în presă, iar doi părinți au făcut deja plângere la Secția 17 a Poliției Capitalei.

În imaginile filmate se vede cum femeia târăște un copil mic într-un colț al scărilor și îl bate. Copilul se zbate și reușește să scape din mâinile agresoarei, cățărându-se pe scară în mâini și picioare, plângând. De asemenea, pe camere mai apare o scenă în care femeia intră într-o sală unde copiii dorm și îl bruschează pe un micuț, târându-l din pat de un braț, după care mai apucă cu violență un alt copil și îl trage din pătuțul lui.

„Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară în municipiul București și un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Din datele și probele administrate într-o cauză, întemeiată pe sesizările a două persoane, a rezultat presupunerea rezonabilă că directorul unei instituții particulare de învățământ preșcolar a exercitat acte de violență asupra a doi minori înscriși în programul de învățământ”, potrivit Poliției Capitalei.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru MEDIAFAX că joi a fost audiată directoarea și două angajate ale grădiniței. De asemenea, joi, anchetatorii au ridicat un calculator de la fața locului pentru probe.