Prima pagină » Știri » În 24 de ore, în Suceava s-au înregistrat 12 noi cazuri de meningită virală

În 24 de ore, în Suceava s-au înregistrat 12 noi cazuri de meningită virală

În 24 de ore, în Suceava s-au înregistrat 12 noi cazuri de meningită virală
Numărul pacienților bolnavi de meningită virală a ajuns la 91

Un număr de 12 noi cazuri de meningită acută virală a fost înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Suceava, printre pacienți fiind și o asistentă medicală din Spitalul Județean Suceava, mamă a unui copil diagnosticat cu aceeași boală, dar și un copil în vârstă de doi ani.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate, în județ, 12 noi cazuri de meningită acută virală, numărul total al cazurilor ajungând la 91. În prezent, 47 de pacienți sunt internați în secția de boli infecțioase, iar 44 au fost externați.

Conform sursei citate, printre pacienții diagnosticați cu meningită acută virală, în ultimele ore, se numără o asistentă medicală în vârstă de 37 de ani, angajată a Spitalul Județean de Urgență Suceava, mamă a unui copil care are aceeași boală, un tânăr în vârstă de 17 ani din Humoreni – Comănești, un copil în vârstă de doi ani din Ipotești, precum și școlari și preșcolari din Suceava, Hânțești, Vulturești, Zvoriștea, Adâncata și Drăgoiești.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiței, declara, luni, într-o conferință de presă, că focarul de meningită acută virală a fost determinat de un virus care circulă în județul Suceava, anume enterovirusul Coxsakie tip B2.

El spunea că în urma analizelor de laborator făcute pe probe recoltate de la pacienți s-a stabilit că îmbolnăvirile au fost cauzate de acest tip de enterovirus nepoliomielitic, cu circulație „pur umană”.

La rândul său, directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, afirma, tot luni, că majoritatea cazurilor evoluează bine sub tratament, arătând că s-a înregistrat doar un singur caz grav, la o elevă în vârstă de 14 ani, care este internată la reanimare, fiind diagnosticată cu encefalită.

Ea mai spunea că există o periodicitate în evoluția cazurilor de boli transmisibile arătând că în anul 1999, în județul Suceava s-au înregistrat 550 de cazuri de meningită acută virală, iar în prezent, cei mai afectați sunt copiii cu vârstă până la 13-14 ani, care „nu au trecut prin acea epidemie și nu au anticorpi”.

Zorescu preciza că în condițiile evoluției focarului de meningită acută virală este de preferat ca, până la începerea noului an școlar, în toamnă, unitățile școlare, mai ales cele din mediul rural, să încerce să rezolve problemele privind aprovizionarea cu apă și amenajarea grupurilor sanitare.

Citește și