În sfârșit, Primăria Capitalei ATACĂ țânțarii. Tot mai mulți bucureșteni SE PLÂNG de invazia enervantelor insecte
Încă din primele zile ale mandatului, primarul general al Capitalei Gabriela Firea anunța că stârpirea țânțarilor din București va figura printre prioritățile sale.
„Bucureștenii îmi transmit că m-au votat și că au încredere. Deja mi-au dat teme,” spune Firea în urmă cu doi ani. „Prima e cu țânțarii, că nu mai pot să meargă în parcuri. Sunt pișcați copiii și ajung cu ei la medic.”
În ultimele săptămâni, tot mai mulți bucureșteni s-au plâns că țânțarii s-au înmulțit și se întrebau ce fac autoritățile.
„Plin de țânțari in Bucuresti. plin! Și aici nu ține aia cu „primar doar de doi ani” că ar trebui să stropească anual. deci?”, scria pe Facebook Laura Ștefan.
„Deși administrația locală afirma că tratamentele anti-țânțari au fost aplicate încă de prin luna mai, țânțarii fac mișto de autorități și, bineînțeles, de noi, locuitorii din București,” se afirmă într-un mesaj transmis Primăriei Sectorului 4.
„Capitala României – București – Invazie de țânțari – Administrația municipală și sectoare = 0. „Totul pentru cetățeni” – frumos slogan,” scrie Emil Sburlea.
„Băi, serios acum: nu vi se pare că avem mult mai mulți țânțari în București ca în ultimii, nu știu, 5-6 ani? Anul ăsta chiar sufăr de țânțari. Îi văd, îi aud. Anii trecuți nu îmi amintesc să fi fost mai mult de 10 toată vara. Acum am 10 în cameră, acum! O fi de la faptul că nu au dat cu ce-trebuie-prin oraș sau de la atâtea ploi / umiditate? Wtf?!” scrie Cristina Pretorian.
Până la urmă, Primăria generală a decis să ia măsuri.
„Începând din această seară (luni, n.r.), echipele firmei responsabile cu aceste operațiuni vor acționa pe aliniamentele stradale, în parcuri, scuaruri, cimitire, unități militare, spitale și alte zone verzi de pe raza administrativ teritorială a Municipiului București. Informarea populației a fost efectuată prin afișe avertizoare ce au fost amplasate la obiectivele care se supun tratamentului. Intervalul orar de desfășurare a acțiunii de combatere țânțari pentru aliniamente stradale, scuaruri, spații verzi este între orele 22:00 – 05:00. Intervalul orar de desfășurare a acțiunii de combatere țânțari în parcuri este între orele 24:00 – 05:00„, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.
La acțiune, se vor folosi 48 de utilaje, din care 28 sunt de mare capacitate în sistem ULV (ceață) și 20 sunt utilaje portabile. De asemenea, vor fi prezenți 56 de agenți, mai precizează sursa citată.
„Cantitatea de substanță estimată a se folosi este de 685 litri. Precizăm că substanță folosită este K`Othrine Profi EC 250. Această este biodegradabilă și nu are efecte adverse asupra mediului înconjurător și asupra organismului uman. Timpul de acțiune este de cel mult 24 de ore în condiții de căldură și umiditate normală. Menționăm că efectuarea tratamentului este condiționată de evoluția fenomenelor meteorologice”, adaugă Primăria.