Prima pagină » Știri » În ultimii opt ani, sute de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe

În ultimii opt ani, sute de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe

În ultimii opt ani, sute de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe

În ultimii opt ani, nu mai puțin de 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, anunță Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Cei mici rămân categoria vulnerabilă atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban informează un comunicat al IGSU transmis, marţi, Agerpres.

Mulții dintre copiii care au decedat în urma incendiilor, aproximativ 75%, nu erau supravegheați de părinți la momentul producerii tragediei, susțin pompierii.

Principalele cauze care au dus la decesul celor mici sunt exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire.

Cei mai mulți copii care au fost victime ale incendiilor la locuinţe au fost din Bucureşti

În Bucureşti – Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş au fost cele mai multe victime în rândul copiilor (decedaţi, răniţi) în urma incendiilor.

Analiza prezentată s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel naţional de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuinţe derulate de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020, iar studiul a urmărit incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Pentru reducerea numărului victimelor în rândul copiilor, încă din anul 2012, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat campanii ample de informare preventivă cu impact la nivel naţional şi cu adresabilitate directă asupra principalelor cauze ale incendiilor produse la locuinţe (FOC – Flăcările Omoară Copii şi proiectele aferente campaniei RISC care au vizat improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, curăţarea coşurilor de fum şi suprasolicitarea instalaţiei electrice)”, arată sursa citată

Autor
Alisa Ioana a urmat cursurile în cadrul Facultății de Jurnalism si științele comunicării, secția de comunicare și relații publice. A intrat în presă încă din perioada studenției (anul ... vezi toate articolele

Citește și