Înainte de Colectiv. Cele mai grave incendii produse în cluburi de noapte din lume în ultimele șapte decenii
Ianuarie 2013: Un incendiu a provocat moartea a peste 200 de persoane la clubul Kiss din orașul Santa Maria, din sudul Braziliei. Anchetatorii au afirmat că spuma antifonică de pe tavan a luat foc și a emis gaze toxice care au ucis rapid participanții la o petrecere studențească.
Decembrie 2009: Aproximativ 152 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit în clubul Khromaya Loshad (Calul Șchiop) din Perm, în Rusia. Flăcările s-au declanșat când un foc de artificii a aprins tavanul de plastic decorat cu ramuri.
Ianuarie 2009: Un foc de artificii de Revelion a declanșat un incendiu în clubul Santika din Bangkok, Thailanda, provocând moartea a 67 de persoane și rănirea multor altora. Victimele au suferit arsuri grave și au inhalat fum, dar multe persoane au murit strivite.
Septembrie 2008: Flăcările au ucis 44 de persoane în clubul Wuwang (Regele Dansatorilor) din Shenzhen, China, unde un foc de artificii a aprins tavanul, generând o busculadă.
Decembrie 2004: În Buenos Aires, Argentina, un incendiu a ucis 194 de persoane în clubul supraaglomerat Cromagnon Republic, după ce un foc de artificii a aprins spuma cu care era capitonat tavanul. Proprietarul clubului, Omar Chaban, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru provocarea incendiului și pentru mită. Alte persoane au primit pedepse mai mici.
Februarie 2003: Un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, în Statele Unite, a omorât 100 de persoane și a rănit peste 200. Artificiile folosite de o formație de muzică au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului.
Decembrie 2000: Un incendiu cauzat de un accident de sudură a provocat moartea a 309 persoane la o discotecă din centrul orașului chinez Luoyang.
Octombrie 1998: Un incendiu provocat intenționat la o discotecă supraaglomerată din orașul suedez Goteborg s-a soldat cu 63 de morți și aproximativ 200 de răniți. Patru persoane au fost condamnate ulterior pentru declanșarea incendiului.
Martie 1996: Flăcările izbucnite la clubul Ozone din Quezon City, Filipine, au ucis 162 de persoane. Multe dintre victime erau studenți care sărbătoreau sfârșitul anului universitar.
Martie 1990: Un incendiu provocat intenționat la clubul Happy Land din cartierul new-yorkez Bronx s-a soldat cu 87 de morți. Focul a izbucnit când un bărbat furios pe iubita lui a stropit cu benzină singura ieșire din club și i-a dat foc, după care a blocat poarta metalică din față, astfel că oamenii au rămas blocați.
Decembrie 1983: Un incendiu la salonul de dans Alcala din Madrid, Spania, a provocat moartea a 78 de persoane și rănirea a peste 20.
Mai 1977: Un incendiu la clubul Beverly Hills din Southgate, în statul american Kentucky, a ucis 165 de persoane și a rănit peste 200.
Noiembrie 1942: Cel mai grav incendiu dintr-un club de noapte din istoria SUA a ucis 492 de persoane la clubul Cocoanut Grove din Boston. Tragedia de la unul dintre cele mai populare cluburi din Boston a condus la adoptarea unor noi reglementări în domeniu, precum sistemele de stropire antiincendiu și ieșiri accesibile.
Aprilie 1940: Un incendiu izbucnit din cauza plantelor decorative agățate de tavanul clubului Rhythm Night din Natchez, în statul american Mississippi, a ucis 209 persoane. Ferestrele localului erau blocate pentru a împiedica persoanele care voiau să intre pe furiș.