Încă o lovitură pentru DNA. Cererea de rearestare a șefului CJ Neamț, Ionel Arsene, RESPINSĂ

Publicat: 31 03. 2018, 13:19

Judecătorii au decis ca șeful CJ Neamț să fie cercetat în stare de libertate, chiar dacă reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut rearestarea lui Ionel Arsene.

„Instanța respinge ca nefondată cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău, de înlocuire cu măsura arestării preventive a măsurii controlului judiciar luată față de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru trafic de influență”, au decis inițial magistrații Tribunalului Neamț. Ulterior, procurorii au contestat decizia, dar judecătorii din cadrul Curții de Apel Bacău au respins și această contestație a anchetatorilor.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacău în urmă cu câteva săptămâni, el fiind plasat sub control judiciar.

Tot Curtea de Apel Bacău a decis la sfârșitul lunii ianuarie admiterea contestației procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Neamț, sub acuzația de trafic de influență.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ștefan pentru a interveni pe lângă șeful Agenției Naționale de Integritate de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiță Tărâță, în acea perioadă președinte al CJ Neamț, să fie declarat incompatibil. Potrivit anchetatorilor, intervenția nu și-a atins scopul.