Prima pagină » Coronavirus » Încă o țară cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români, începând din 15 august

Încă o țară cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români, începând din 15 august

Încă o țară cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români, începând din 15 august
Încă o țară cere test PCR negativ la intrarea în ţară pentru români, începând din 15 august / Sursă Foto: Shutterstock Caracter ilustrativ

Cetăţenii mai multor țări care intră în Serbia vor fi nevoiți să facă dovada unui test negativ pentru coronavirus, au transmis vineri autoritățile sârbe, conform agenției DPA. Printre țările incluse în această categorie se află și România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord.

Măsura intră în vigoare în acest weekend

Potrivit DPA, această măsură va intra în vigoare sâmbătă. Testul, obligatoriu de tip PCR, va trebui să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de intrarea în țară, a afirmat epidemiologul şef sârb Darija Kisic Tepavcevic.

Conform aceleiași informări, granițele Serbiei cu Ungaria, Bosnia şi Kosovo vor rămâne în continuare nerestricţionate.

Nelu Tătaru, dezvăluiri despre cheltuielile din timpul pandemiei. România a cheltuit 50 de milioane de euro pe testele Real Time PCR

Statul român a cheltuit 50 de milioane de euro pe testele Real Time PCR, folosite pentru diagnosticarea Covid-19, anunță ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Politicianul liberal mai susține și că întreaga poveste privind carantinarea cetățenilor „va merge la acea valoare de 30 de milioane de euro”.

Într-o intervenție la Digi 24, Nelu Tătaru a dezvăluit că România a cerut 10 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Cui le-a cerut, în condițiile în care doar Rusia a anunțat că a înregistrat un vaccin, nu se știe, ministrul  Sănătății evitând să vorbească prea mult despre acest subiect.

„Din ce ştiu eu, până la sfârşitului anului vom avea şi o fază trei, iar în primul trimestru al anului viitor vom avea pe piaţă şi aceste vaccinuri anti-Covid, rămânând ca din a doua jumătate să-l avem în masă în marea populaţie. Am cerut 10 milioane de doze, am vrut să acoperim măcar jumătate din populaţie, cu referire specială pentru tot ce înseamnă vârstele extreme, pentru tot ce înseamnă personal medical care este implicat şi pentru tot ce înseamnă comorbidităţi şi patologii conexe în cadrul infecţiei cu coronavirus”, a afirmat Tătaru.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și