Prima pagină » Coronavirus » Încă o țară europeană a aprobat vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech

Încă o țară europeană a aprobat vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech

Încă o țară europeană a aprobat vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech
Încă o țară europeană a aprobat vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech / Sursă Foto: Shutterstock

Elveția se alătură țărilor care au aprobat vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Autoritatea de reglementare sanitară Swissmedic a transmis că vaccinul a fost autorizat „după o examinare atentă de către echipe de experți”.

Elveția, undă verde pentru vaccinare

Membrii din organele de reprezentare ale autorității de reglementare sanitare Swissmedic au declarat sâmbătă că vaccinul a fost aprobat după o examinare atentă de către echipe de experți.

Instituția nu a precizat când vor începe vaccinările în Elveția.

Decizia Elveției vine la scurt timp după ce Marea Britanie, Canada, Statele Unite și alte țări au permis utilizarea vaccinului în țările respective.

Directorul Swissmedic Raimund Bruhin a declarat: „Siguranța pacienților este o condiție necesară în special în ceea ce privește aprobarea vaccinurilor”.

Bogații vor să se bage în față pentru a se vaccina anti-COVID și sunt dispuși să plătească sume colosale: „Dacă dau 25.000 de dolari pot să fiu în fruntea listei?”

Vaccinul Covid-19 este destinat  în prezent celor mai vulnerabile persoane din Statele Unite. Cu toate acestea, oamenii bogați ignoră această realitate și vor să se vaccineze primii.

Primim sute de apeluri în fiecare zi”, spune dr. Ehsan Ali, coordonatorul unui centru medical din Beverly Hills. Îi are printre pacienți, pe Ariana Grande și Justin Bieber, care se numără printre persoanele care plătesc între 2.000 și 10.000 de dolari pe an pentru îngrijirea personalizată. „Este pentru prima dată când nu am reușit să obțin ceva pentru pacienții mei.”, spune medicul, potrivit The Philadelphia Inquirer.

Cei care au prioritate la vaccinare anti-Covid sunt angajații din domeniul sănătății și rezidenții caselor de bătrâni. Urmează muncitorii calificați din domeniile esențiale și cei cu boli cronice. Abia apoi vin pe listă celelalte categorii, scrie sursa mai sus menționată.

 

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și