Incendiu într-un hotel în construcție, în sudul Bucureștiului

Publicat: 15 02. 2012, 09:43
Actualizat: 24 07. 2012, 21:42
Un incendiu a izbucnit, vineri la prânz, într-un hotel în construcție din sudul Capitalei, pe șoseaua Vitan Bârzești, au informat surse din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Un incendiu de amploare a izbucnit, vineri la prânz, într-un hotel în construcție din Capitală, pe șoseaua Vitan Bârzești, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

Potrivit șefului Secției 26 Poliție, comisar șef Vasile Toma, la scurt timp de la începerea incendiului, un muncitor speriat de amploarea flăcărilor a sărit pe geam de la etajul unu al imobilului. El s-a accidentat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Sf. Ioan, situat în imediata apropiere.

Structura hotelieră, care aparține Grupului Pro Confort, a luat foc, potrivit mai multor muncitori, în timpul unor operațiuni de sudură și s-a extins foarte repede, în special din cauza materialelor inflamabile cu care este placată clădirea și a platformelor schelelor.

Muncitorii de pe șantier au adăugat că viitorul hotel Rin Grand este mobilat până la etajul șapte, însă flăcările nu au pătruns la interior.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, generalul de brigadă Aurel Udor, prezent la fața locului, a declarat că se intervine cu zece autospeciale cu apă și spumă, precum și cu două autoscări, însă incendiul este greu de stins din cauza accesului dificil al autovehiculelor în apropierea clădirii.

Generalul a precizat că după ce dispozitivul inițial de stingere a incendiilor și-a dovedit ineficiența, din cauza distanței față de imobil și a vântului, a fost creat un nou dispozitiv, sperând ca în acest fel focul să poată fi controlat.

La ora transmiterii știrii, aproximativ 90 la sută din fațada hotelului era distrusă de incendiu, iar focul era aproape stins.

Pagubele produse de incendiu nu pot fi încă estimate.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că la fața locului s-a deplasat întregul efectiv și comanda Secției 26 Poliție, precum și conducerea Poliției sectorului 4. De asemenea, șase echipaje ale Brigăzii Poliției Rutiere a Capitalei acționează pentru fluidizarea traficului, întrucât se circulă cu dificultate.

După stingerea flăcărilor, polițiștii și pompierii urmează să stabilească cauzele incendiului.

Clădirea, care va adăposti hotelul Rin Grand, aparține Grupului Pro Confort. Potrivit unei declarații din luna martie a unuia din cei doi acționari ai gruplului, Robert Negoiță, hotelul are o structură cu două niveluri subterane, parter și 15 etaje, suprafața construită totală fiind de aproximativ 95.000 de metri pătrați.

Imobilul va avea peste 1.500 de camere și apartamente și va dispune de 46 de săli de conferință, cu o capacitate totală de circa 3.400 de locuri, cinci restaurante și un cazinou.

În cadrul hotelului vor fi amenajate spații comerciale pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, săli de gimnastică și piscine. Proiectul prevede construcția unei parcări cu o capacitate de aproximativ 700 de locuri.

Lucrările au început în vara anului 2005, iar finalizarea construcției era prevăzută pentru luna septembrie a acestui an. (Mediafax)