Prima pagină » Știri » Incendiu la un depozit de pe platforma Aro Câmpulung. Prefectul de Argeș: În depozit sunt 3.700 de tone de deșeuri, inclusiv cianuri

Incendiu la un depozit de pe platforma Aro Câmpulung. Prefectul de Argeș: În depozit sunt 3.700 de tone de deșeuri, inclusiv cianuri

Incendiu la un depozit de pe platforma Aro Câmpulung. Prefectul de Argeș: În depozit sunt 3.700 de tone de deșeuri, inclusiv cianuri
Zeci de pompieri intervin, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale reciclabile și deșeuri de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel, unde sunt depozitate inclusiv deșeuri chimice, locuitorii din zonă plângându-se că le este pusă sănătatea în pericol

UPDATE Prefectul de Argeș: În depozitul cuprins de incendiu sunt 3.700 de tone de deșeuri, inclusiv cianuri

Aproximativ 3.700 de tone de deșeuri, inclusiv cianuri, se află în depozitul de materiale reciclabile de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel unde miercuri a izbucnit un incendiu puternic, afirmă prefectul de Argeș, Cristian Soare.

„Sunt depozitate acolo 3.700 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase, inclusiv cianuri. Această firmă a fost amendată recent de Garda de Mediu cu 100.000 de lei, iar comisarii de mediu au cerut firmei să remedieze problemele privind depozitarea substanțelor chimice, având termen în acest sens până în 13 octombrie”, a afirmat prefectul.

La rândul său, primarul din Câmpulung Muscel a spus că în depozit există și 35 de kilograme de cianuri.

„Noi suntem mobilizați să stingem incendiul și sperăm sa nu fie efecte din cauza fumului. Din raportările pe care le am, în depozit ar exista și 35 de kilograme de cianuri”, a declarat primarul din Câmpulung Muscel, Călin Andrei.

La ora transmiterii acestei știri, patru echipaje de pompieri intervin pentru stingerea incendiului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Mădălina Epure, a declarat că în urma incendiului a fost rănit un angajat al depozitului, care a suferit arsuri.

„Este un tânăr de 25 de ani cu arsuri pe față și pe mâini. Este angajat al depozitului, dar nu se cunosc împrejurările în care a fost rănit. A fost transportat la spitalul din Câmpulung”, a precizat reprezentantul ISU.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, incendiul a cuprins acoperișul unei halei de depozitare a materialelor reciclabile în suprafață de 2.000 de metri pătrați, de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel, iar la fața locului acționează zeci de pompieri.


Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, incendiul a cuprins acoperișul unei halei de depozitare în suprafață de 2.000 de metri pătrați, iar la fața locului acționează peste 30 de pompieri, cu trei autospeciale, fiind trimisă și o ambulanță SMURD.

„Este un depozit de materiale reciclabile și deșeuri care aparține unei firme cu acest profil de activitate și arde acoperișul halei pe o suprafață de 400 de metri pătrați. La fața locului sunt trei autospeciale și o ambulanță SMURD, însă hala are două etaje și probabil că va fi necesară și intervenția cu autoscară, dar și cu alte mașini” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Mădălina Epure.

Ea a precizat că la momentul izbucnirii incendiului în hală nu lucra nimeni.

Întrebată ce fel de materiale sunt depozitate acolo, ea a spus că sunt deșeuri textile și mase plastice, dar și substanțe chimice.

Săptămâna trecută, 40 de locuitori din zona depozitului de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel au înaintat o petiție Consiliului Local Câmpulung Muscel în care reclamă că de câteva luni au sesizat mirosuri de substanțe chimice și suspectează că în depozitul administrat de o firmă din Iași sunt deșeuri toxice care le pun sănătatea în pericol.

Oamenii mai spun în document că „nu este respectată tehnologia prevăzută pentru neutralizare și, de cele mai multe ori, substanțele chimice deversate în bazine emană efectiv nori de gaze toxice, care sunt evacuate în atmosferă prin sisteme de ventilație fără filtre sau alte sisteme de protecție” și cer autorităților locale să ia măsuri pentru ca orașul „să nu devină groapă de gunoi a României”.

Citește și