Incendiu la un mare mall din România: Zeci de persoane, evacuate

Publicat: 13 06. 2017, 00:17

Fumul produs de incendiul izbucnit la hotă a declanșat, inițial, alarma la parcarea de la etajul doi al mall-ului, iar ulterior, la 112 s-a anunțat fum într-o sală de cinema a Cinema City din interiorul Mall-ului.

„Complexul comercial este evacuat, se fac cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului și pentru căutarea altor surse de incendiu sau focarelor ascunse. S-a semnalat prezența unui incendiu la etajul 2 în parcare. Ulterior, un nou apelant a sunat și a anunțat un miros puternic de fum într-una dintre sălile cinematografului”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, căpitan George Pleșca.

La fața locului au ajuns două autospeciale de stingere, o autospecială de căutare-salvare și o autospecială SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifestă în zona de food la una dintre hotele de evacuare a aburului, s-a aprins uleiul din hotă.(…). Incendiul s-a manifestat cu degajări mari de fum ceea ce a și declanșat sistemul de observare a incendiilor din complexul comercial”, a mai spus Pleșca.

La ora transmiterii acestei știri, alimentarea cu energie electrică a centrului comercial a fost oprită de către reprezentanții mall-ului pentru a evita producerea altor incidente, la fața locului aflându-se echipaje de poliție care supraveghează zona și pompierii, care continuă cercetările.

FOTO: www.aradon.ro